WikiWiex.com

Efectuarea de ascutire electrice propriile mâini

În viața de zi cu zi, există situații în care ai nevoie de ceva să se concentreze. Ascutire electrice propriile mâini - o soluție la multe probleme de zi cu zi cu ascuțirea instrumentelor. Acesta poate fi obiecte de zi cu zi: cuțite, foarfece și instrumente de construcție. Cel mai adesea, în acest caz, este nevoie să ascuți burghie, topoare, lopeți. Lucrul cu un instrument bont este dificil, procesul se deplasează încet, este nevoie de o mulțime de putere. În acest caz, nu se poate face fără un instrument special, ca nu orice instrument poate fi ascutita de bara de mână.

Motor home-made mașini de rectificat

Motor home-a făcut mașini de rectificat.

Video pe tema „Producerea de ferestre din plastic în casă“

Ascutire electrice puteți cumpăra în magazin, dar va trebui să-i dea o sumă considerabilă. Și puteți aduna din materialul la îndemână, mai ales ca oamenii artizan cad periodic în mâinile tuturor materialelor necesare. Adaptați-le pentru lucruri utile, nu este o problemă. Acest lucru va avea un șmirghel, nici un fel inferior la magazin, dar, practic, liber.

Related Videos „instrument pentru ascutit dălți pe elektrotochile realizate cu propriile lor mâini“

Materiale și instrumente

detalii ascutire electrice

Detalii ascutire electrice.

Pentru fabricarea dispozitivului nevoie de un pic:

 • cu motor;
 • condensator;
 • suport;
 • flanșe sau țevi freze și banda electrice;
 • robinete pentru filetare;
 • 2-3 mm din metal gros pentru fabricarea gărzii;
 • bolțuri, piulițe;
 • cauciuc pentru căptușeală.

costum cu motor

Elementul principal, fără de care este imposibil de a asambla unitatea - este motorul.

Video pe tema „Efectuarea "Mandula" propriile lor mâini "

Motoarele sunt folosite frecvent de aparatele vechi. De exemplu, de la mașinile de spălat sovietice „Siberia“ și „Volga“. Motoarele Reverse ei au suficientă putere și resurse. Arborele poate instala orice atașamente necesare.

Conducerea de slefuire electrice Sander

Conducerea de slefuire electrice Sander.

Numărul de rotații pe minut nu trebuie să depășească 3000 într-un mediu industrial, cât și pentru uz casnic suficient 1000-1500. rotația prea rapidă a roții Emery poate rupe. Pentru activități industriale care utilizează tocile rezistență ridicată și flanșe speciale. Handyman puțin probabil să găsească astfel de materiale. Viteza mare nu este atât de mult ca ascutit pentru netezirea și lustruire a produselor. Din nou, pentru condițiile de viață nu este util.

Nu Chase, și prea multă putere. La fabricarea mașinii cu propriile sale mâini suportul superior - 400 wați. În medie, motoarele folosite de mașinile de spălat, a căror putere nu depășește 200 wați. Pentru a efectua ascutit cutite, choppers, burghie, mai mult decât suficient. În plus, nu este necesar, cu o astfel de putere să se teamă, care se va dezvolta prea mult viteza. Prin urmare, nu trebuie să vă faceți griji cu privire la siguranța discului (și starea de sănătate a acestora).

Ascutire electrice pentru a se potrivi cu o singură fază și motoarelor asincrone trifazate. Iar cei care și alții se pot conecta la rețea cu o singură fază. condensator pot fi necesare pentru conectarea corespunzătoare. motoare asincrone sunt utilizate în mod obișnuit.

Cum de a alege flanșa

flanse filetate

flanse filetate.

La prima vedere, totul este simplu: să ia motorul, arborele este împins Emery, unitatea conectat și începe să ascuți. Cu toate acestea, în etapa de instalare tocilă dificultate apare diametrul teasc, de obicei, nu coincide cu diametrul arborelui. Și nu există nici un fir, adică să stabilească hârtie abrazivă nu este posibilă. Pentru a rezolva această problemă, veți avea nevoie de flanșa - un detaliu special, care mărunțește sub dimensiunea arborelui și diametrul interior discului de rectificat.

Pentru a sculpta flanșa, va trebui să utilizeze serviciile strungar. În desenul ascutire electrice necesare pentru a specifica diametrul interior al dimensiunii roții și a arborelui de măcinare. Este necesar să se precizeze în ce direcție arborele rotativ. Poate că o flanșă specială - este singura parte care trebuie să fie făcută la comandă. Dar aceasta poate fi înlocuită cu materiale la îndemână.

Flanșă gata montat pe axul și fixate cu ajutorul unor piulițe, șaibe și șuruburi. Pe piulița va trebui să taie firul. În cazul în care mișcarea arborelui este sensul acelor de ceasornic, trebuie folosit firul din stânga. Când se rotește în sens antiorar - fețe. Respectarea acestei reguli este strict necesar. Cu o astfel de piuliță filet va fi strânse treptat, și cercul tot mai mult în siguranță, în loc. Dacă faci exact opusul, piulița se va destinde treptat. Ca urmare, este teasc de pe arbore. Acest lucru este foarte periculos, deoarece nu se știe în ce direcție va acoperi rapid piatra de rotație. Aceasta poate provoca daune grave sau rănire.

Analog flanșă ascutitoare

diagrama flanșă

Diagrama flanșă.

Related Videos „masina de rectificat de casă“

Cu toate acestea, nu toată lumea are un prieten sau un echipament adecvat strungar. În acest caz, este posibil să se producă analogul a flanșei. Cazul va fi mai dificil, dar rezultatul - de încredere.

În acest caz, este necesar să se utilizeze prizele de sistem. Pentru a lucra nevoie de tundere țevilor de lungime și diametru adecvat. Fantele sunt eliminate prin utilizarea unei benzi adezive de bumbac. Dacă este necesar, manșonul este introdus în unul de altul.

Atunci când înfășurarea banda izolatoare trebuie să stabilească foarte bine. Dacă există umflături vizibile, discul va fi lupta în timpul rotației. Bucse sunt selectate astfel încât să se potrivească cu diametrul interior al țevii și ascutitoare. O variantă ideală este cea în care piatra va sta pe manșonul fără bandă este foarte strâns, vnatyag. Preroll oferă o legătură strânsă, discul nu va fi defilat pe tub.

Sistemul bucșe este foarte puternic și strâns este montat pe arbore, dar fixarea cu șuruburi este necesară, de îndată ce poate asigura un nivel adecvat de siguranță și fiabilitate.

Se taie firul poate deține, la domiciliu. Acest lucru va necesita un robinet.

Direcții

Schema convertor universal

universal de circuit convertor.

Înainte de a începe a face ascutire electrice, trebuie să vedem în ce fel se va învârti. În dispozitivul, asamblat din materiale ușor disponibile, este posibil fără prea multe probleme pentru a schimba direcția de rotație. Motoarele care sunt utilizate cel mai frecvent sunt luate de la mașinile de spălat sovietice. Și ei sunt asincrone. Acest lucru înseamnă că, atunci când modificați unele dintre înfășurărilor este ușor de a schimba direcția. Motoarele mai vechi au o serie de concluzii (3 sau 4), care va intra în mâinile la schimbarea direcției.

Direcția de schimbare, în cazul în cazul în care schimba concluziile începe de lichidare. Această tehnică poate fi utilă într-un nuci probleme filetate etc. derularePuteți face fără bobina de pornire. Apoi, se pare că lucrează direct: rețeaua tocmai a trecut de operare de lichidare, necesitatea teasc pentru a împinge în direcția corectă, și începe să se rotească.

Pentru a determina în mod corespunzător în cazul în care lucrările, și în cazul în care începutul de lichidare, au nevoie de un tester. un prim nivel de rezistență de 12 ohmi, al doilea - 30 ohm.

Related Videos "ascutire electrice mâinile proprii. Emery 3 în 1"

Carcasa dispozitivului de protecție

Atunci când sunt selectate toate componentele principale, trebuie să aibă grijă de respectarea reglementărilor de siguranță.

Ascutire electrice de la generatorul

Ascutire electrice de la generator.

Nu este nici un secret faptul că scânteile zboară atunci când măcinarea produselor din metal. Să nu te arde, nu te doare, și pentru a proteja suprafața de lucru de la bătăile, este necesar să se facă un capac de protecție. Face posibilă resturi de staniu sau metal. Grosimea optimă a plăcii - cel puțin 2 mm. Fier poate fi înșurubate direct pe roata de rectificat, sau fixat cu o clemă. Scut și va reduce și mai mult cantitatea de praf.

Pentru mai multă siguranță la locul de muncă va oferi o boltă pliantă de plexiglas, care este atașat la carcasă și se pliază, dacă este necesar.

Nu te amesteca, și podruchnik. La locul de muncă mult mai ușor limitat decât să-l tot timpul pentru a menține elementul de pe greutate.

Instalarea dispozitivului

Când ascutire electrice asamblate, sunteți gata să-l instalați. Secure tocilă trebuie să fie foarte robust și fiabil, deoarece lucrările există vibrații mari.

Video pe tema „acvariul cu propriile lor mâini“

Setați motorul pe suprafața de lucru, cu ajutorul aceeași categorie care deține motorul într-o mașină de spălat. Acest lucru va necesita șuruburi. Partea opusă a motorului va trage de unghiul. Datorită acestui motor de montare va fi într-o poziție orizontală. Pe colț, puteți instala garnitură de cauciuc: se va reduce vibrațiile.

Video pe tema „acvariu de 500 de litri, cu propriile sale mâini“

Puteți folosi alte metode de instalare. De exemplu, pentru a fixa dispozitivul pe un suport, atunci acesta va fi mai mobil, deoarece nu va fi înșurubată la un singur loc.

Tot aparatul este gata de funcționare. Puteți accentua diferite părți, unelte, mașini de găurit, și așa mai departe. D.

Reguli de siguranță la locul de muncă

Atunci când se lucrează cu mașina este foarte ușor de rănit, și nu face excepție de ascutire electrice de la această regulă, astfel încât respectarea de siguranță trebuie să se acorde o atenție specială.

tipuri de flanșe

Tipuri de flanșe.

 1. Înainte de lucrările necesare pentru a verifica dacă piulița este strânsă. În caz contrar, discul abraziv se poate desprinde și provoca pagube mari.
 2. Ar trebui, de asemenea, asigurați-vă că unitatea în sine este în valoare fixată exact și sigur. În caz contrar, când vibrațiile se poate mișca, cădea, etc.
 3. Trebuie avut grijă la arme, în special, degetele se află la o distanță considerabilă de discul rotativ. Ascutit este un risc rapid, atât de mare de răni degetele.
 4. Toate lucrările trebuie efectuate purtarea de mănuși și ochelari speciali care protejează ochii de chips-uri.
 5. Atunci când se lucrează cu un material cu mult praf, este necesar să se utilizeze un aparat respirator pentru a proteja plamanii de murdărie și praf.
 6. Nu poți opri mâinile unui disc rotativ. Acest lucru ar trebui să fie făcut, desigur, după închidere.
 7. Ascuți necesitatea de pe partea din față a pietrei, cu care se confruntă lucrătorul. Nu este nevoie pentru a împinge elementul aflat sub capotă sau pe partea îndepărtată.
 8. Este necesar să vă alipiți obiect ascuțit, deoarece acestea pot zbura din mâinile pentru a rupe ceva, se taie sau rupe o persoană.
 9. Nu se poate schimba termenii instrumentului este pornit.
 10. Este necesar să se monitorizeze starea discului de rectificat. Ar trebui să fie schimbat la detectarea fisurilor, chips-uri mari. Piatra trebuie să fie înlocuit, în caz de uzură neuniformă și violarea de simetrie. Acest teasc va duce la slăbirea ansamblului.

burghie Tehnologie de ascutit

Scheme tipice burghie

Scheme tipuri de burghie.

tupyatsya Foarte repede de foraj, dar este păcat să le arunce. Puteți ascuți instrumente folosind ascutire electrice. Cineva încearcă să facă acest bar, dar o astfel de procedură durează mult timp.

burghiu ascuțire Ea începe cu formarea marginilor de tăiere. Semănătoarea trebuie menținută paralelă cu axa de rotație. Chips ar trebui să fie eliminate până când nu se reflectă în mod vizibil de lumină. Aceeași procedură se repetă cu o a doua muchie. Când ascuțire necesitatea de a forma un unghi drept. Burghiu care sunt vândute în magazine, ascuțiți de 120 °. Aceasta este o figură universală, dar poate varia ușor. Pentru a lucra cu materiale moi utilizate unghi mai ascuțit de 90-100 ° (lemn, cupru, plastic, aluminiu), la materiale de duritate medie - 110-120 °, în timp ce pentru oțel - 140 °

Unghiul de ochi claritatea necesară nu se obține, astfel încât trebuie să verificați din când în când cu exercițiile șablon de ascuțit. Prelucrarea lungimea marginilor de foraj trebuie să rămână aceeași.

Apoi, aveți nevoie pentru a trata marginile suprafeței posterioare. Corectați forma lor - conică. Verificați procesul utilizând șaiba. Trebuie să o alegeți, astfel încât diametrul său este de 1/3 mai mică decât cea a burghiului.

În marginile conice pentru a face colțurile din spate, trebuie să eliminați chips-uri, astfel încât distanța dintre șaiba și semănătoarea a crescut cu 0,2 mm.

Atunci când sunt realizate marginile, trebuie să acționeze foarte atent, în caz contrar puteți contondent suprafața de tăiere a sapei de foraj, astfel încât de la marginea benzii ar trebui să fie păstrate mici, cu metalul lor vor fi eliminate la sfârșitul lucrării, pentru finisare.

Ascutire electrice - un dispozitiv simplu care vă puteți face. Asambla pur și simplu, în cazul în care există un motor adecvat.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Dispozitiv pentru lanțul de auto-ascuțire a lanțurilorDispozitiv pentru lanțul de auto-ascuțire a lanțurilor
Cuțit propriu de ascutitCuțit propriu de ascutit
Realizarea ascutit cutite ceramice la domiciliuRealizarea ascutit cutite ceramice la domiciliu
Instrucțiuni pentru ascuțire de ferăstraie circulare cu mâinile lorInstrucțiuni pentru ascuțire de ferăstraie circulare cu mâinile lor
Cum să ascuți în mod corespunzător un bar cuțitCum să ascuți în mod corespunzător un bar cuțit
Ca o auto-ascuți un burghiu?Ca o auto-ascuți un burghiu?
Cum să ascuți un burghiu pentru metal?Cum să ascuți un burghiu pentru metal?
Cum să ascuți un cuțit?Cum să ascuți un cuțit?
Cum să ascuți o lamă de ferăstrău circularCum să ascuți o lamă de ferăstrău circular
Ferăstrău circular pentru lemn: cum de a efectua ascutit tine?Ferăstrău circular pentru lemn: cum de a efectua ascutit tine?
» » » Efectuarea de ascutire electrice propriile mâini

WikiWiex.com
Reparații Construcție Materiale de construcții Instrumente Baie Arbore Casa Uşi Produse din piatra Cămin Canalizare Case Frame Clima în casă Forjare Amenajare a teritoriului Scară Tehnica sanitara Sudare Bine Marchiză Sere Se încălzește în casă Terasă Tuburi Feng Shui Finanțe Electricitate