WikiWiex.com

Cum se calculează panta acoperișului

Cuprins:

Sistemul de elemente de bază structurale (fundație, pereți, pardoseli, acoperiș) de orice rol casa sau clădire de arhitectură aparține finalizarea acoperișului, care nu numai că determină apariția casei, dar, de asemenea, în partea sa principală îndeplinește funcția dublă a condițiilor atmosferice (zăpadă, ploaie, soare radiații). Și pentru că aceste funcții sunt îndeplinite, de siguranță depinde într-o măsură mai mare, confort și bunăstarea rezidenților.

Dispozitiv acoperișuri înclinate și panta acoperișului.

Structural, orice acoperiș este împărțit în două părți: suportul (căpriori, grinzi, panouri) și care închide acoperișul (shell).

Acoperișul și piesele

acoperiș înclinat.

Acoperișurile sunt împărțite în macră și mnogoskatnye. La rândul său, acoperișurile mnogoskatnyh au propriile lor sub-specii (în funcție de numărul și amplasarea rampelor): ipohondru, ipohondru, acoperiș, fronton și altele.

Structural, orice acoperiș este împărțit în două părți: suportul (căpriori, grinzi, panouri) și care închide acoperișul (shell). Pentru a-și îndeplini funcțiile sale de protecție a acoperișului sunt construite la un unghi (rampă pantă) până la linia orizontului. Unghiul poate fi măsurat în grade sau ca procent. Închisă tabel de o unitate la alta (vezi. Tabelul). Dacă panta este mai mică de 3,5 grade (5-9 la suta), este numit un acoperiș plat. Pentru unghiuri mari de a obține acoperișuri înclinate (rampă - un plan înclinat). În formă, în funcție de numărul de rampe, acoperișuri sunt împărțite în macră și mnogoskatnye. La rândul său, acoperișurile mnogoskatnyh au propriile lor sub-specii (în funcție de numărul și amplasarea rampelor): ipohondru, ipohondru, acoperiș, fronton și altele.

Deci, trebuie remarcat încă o dată că Panta acoperișului acoperiș variază foarte mult.

Ce afectează această opțiune acoperiș?

  1. Rezistența vântului - mai mare pe pantă, cu atât mai mare sarcina de vânt poate rezista acoperiș.
  2. Precipitarea - pentru regiunile cu precipitații ridicată sub formă de zăpadă, ploaie recomandat acoperiș abrupt, prevenirea acumulării de zăpadă, frunze, murdărie.
  3. Acoperisuri - o panta optimă recomandată pentru fiecare material de acoperire.
  4. Preferințe arhitecturale - pentru tradițiile locale în diferitele regiuni ale preferința un design special.

Panta acoperișului: Factori de influență

Să ne gândim mai detaliat pe fiecare dintre factorii.

vânt. Parametrul este direct proporțională cu unghiul rampei: cu cât panta este mai rezistenta la vânt are un acoperiș, dar, de asemenea, mai mare probabilitatea ca acoperirea poate fi distrus. unghi mic de înclinare - rezistență mai mică, dar în acest caz, vântul pătrunde articulațiile și pot perturba foile de acoperiș. Expertii recomanda pentru zone cu frecvente rafale puternice de vânt unghiul de înclinare - 15-20 de grade (27-36 la sută), pentru zonele cu vânturi puternice nu - 35-40 (70-84 la sută).

Ploaie și zăpadă. Cu cât mai mare panta rampei, cu atât mai bine și mai repede să se topească zăpada și frunze de apă. Practica arată că pentru regiunile cu un grad ridicat de precipitații cea mai bună opțiune - 45 de grade, și suficient de mici pentru a fi unghiul de precipitații 30 de grade. Când mărimea pantei la apa poate fi epuizată de articulațiile și acoperișul rupe sigiliul, chiar și cu vânt slab.

Materiale pentru acoperișuri. Cel mai important factor, cu contul corect că acoperișul va fi lung și fiabil. Ne indică unghiurile recomandate.

  1. Materiale Piece: țiglă și ardezie. Pentru plăci ceramice și cea mai mică pantă bituminoasă - 11 grade. Pentru ardezie (azbociment coli) - 9 grade. Astfel de rampe și pentru a preveni acumularea de infiltrarea apei la nivelul articulațiilor.
  2. Materiale rotunde - material pentru acoperișuri, rubemast, acoperire cu membrană și altele. Acoperișul este alcătuit din mai multe straturi: o prejudecată mică (2-5 grade) - 3,4 strat, un unghi mai mare (18) - 2 straturi. Materialele sunt ieftine, ușor de montat, reparat, dar de scurtă durată și necesită continuu șipcă ascuțit (construcția de panouri, pe care este fixat pe acoperiș).
  3. Profilate - unghi de 12 grade recomandat. La unghiuri mai mici rosturi prokleivat necesare materiale de etanșare pe acoperiș.
  4. Onduline - placare și material pentru acoperișuri. Unghiul optim de inclinare - 5-6 grade.

Trebuie remarcat faptul că aceste materiale au avantajele lor relative și dezavantaje pentru diferite condiții climatice și de temperatură, structuri diferite, diferite structuri de acoperiș și, în sfârșit, diferitele preferințe și a construit o serie de oportunități. Dar, în orice caz, pentru a calcula cantitatea de material necesară pentru a fi luate în considerare aceste unghiuri minime sau optime ale pantei acoperișului.

calcul matematic independent de elemente de acoperiș

Raportul dintre smoală grade acoperiș.

Tabel de conversie grade de interes.

Luați în considerare exemplele de aplicare practică în interes grade tabelul de conversie. Pentru a găsi înălțimea nervurii (conexiune punct patine) matematic, următorul algoritm este aplicabil.

Lăsați lățimea casei în construcție este de 8 metri. După selecție, cont de condițiile climatice, posibilitățile bugetare material pentru acoperișuri determină deviația unghiului trebuie să fie de 24 de grade. Ia jumătate din lățimea casei (4 metri), se înmulțește cu 44,5 (tabelul pentru un unghi de 24 de grade) și împărțiți rezultatul cu 100. obține: 4 * 44.5 / 100 = 1,78 m 1,8 m -. aceasta este înălțimea nervurii, care ar trebui să fie ridicat căpriori.

Astfel, prin varierea materialului (gama de larg reprezentată pe piață), în conformitate cu condițiile climatice și bugetul, puteți alege panta dorită a acoperișului și se calculează înălțimea acoperișului, folosind ca instrumente de numai Ruleta, pătrat și un calculator.

Există situații în care este necesar determină panta pantei acoperișului deja terminat clădire. Ușor să-l localizeze folosind următoarea formulă: i = H / L, unde i - panta acoperișului, H - înălțimea nervurii, L - jumătate span (lățimea clădirii). Dacă doriți să calculeze un procent, atunci aplicăm formula: I = H / L * 100%.

Panta = 1,78 / 4 * 100% = 44,5%

Din tabelele de conversie „grade în interes“ pentru a găsi o valoare de 44,5% 24 - măsură de studii.

Aceasta este atât de ușor accesibil și puteți calcula manual parametrii pentru acoperișuri: panta sa, forma, materialul.

Rețineți că, pentru a calcula parametrii acoperișului (înălțimea nervurii, unghiul de înclinare), puteți și cu ajutorul unor programe speciale, care pot fi găsite pe internet.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Lungimea acoperișuluiLungimea acoperișului
Calculul frontonul acoperișuluiCalculul frontonul acoperișului
Calcul acoperiș ipohondruCalcul acoperiș ipohondru
Care este unghiul de acoperiș pentru a alegeCare este unghiul de acoperiș pentru a alege
Panta acoperișului Pent depinde de materialul de acoperirePanta acoperișului Pent depinde de materialul de acoperire
Cum sa faci un acoperiș ipohondru puternic și spectaculos?Cum sa faci un acoperiș ipohondru puternic și spectaculos?
Calculul acoperișului: cum să-l pună în aplicare?Calculul acoperișului: cum să-l pună în aplicare?
Acoperiș gambrel CalculAcoperiș gambrel Calcul
Acoperiș fronton și frontoane saleAcoperiș fronton și frontoane sale
Calcularea frontonul acoperișului: face fără calculatoareCalcularea frontonul acoperișului: face fără calculatoare
» » » » Cum se calculează panta acoperișului

WikiWiex.com
Reparații Construcție Materiale de construcții Instrumente Baie Arbore Casa Uşi Produse din piatra Cămin Canalizare Case Frame Clima în casă Forjare Amenajare a teritoriului Scară Tehnica sanitara Sudare Bine Marchiză Sere Se încălzește în casă Terasă Tuburi Feng Shui Finanțe Electricitate