WikiWiex.com

Calculul consumului de energie al invertorului de sudura

Consumul de energie al invertor de sudura este destul de simplu pentru a calcula printr-o formulă simplă. Pentru a înțelege toate nuanțele asociate cu svarochnika de lucru, precum și aspecte ale este necesară calcularea puterii sale de a clarifica câteva lucruri pe care trebuie să le cunoașteți pe toți cei implicați în sudură. Și, indiferent unde vă petreceți lucrări de sudură, la domiciliu, în garaj, în țară sau într-o echipă profesionistă de un atelier de mare sau din fabrică.

Tipuri de invertoare de sudura

aparate invertor sunt împărțite în trei categorii. invertoare de uz casnic sunt proiectate pentru ciclu scurt de lucru și operarea cu o singură fază de curent alternativ de 220 V. Acest lucru înseamnă că munca pe care unitatea la capacitate maximă poate fi doar o perioadă scurtă de timp - 20-30 minute, dându-i o pauză, de data aceasta egală sau mai mare decât un ordin de mărime. Aparate semi permite creșterea timpului de funcționare de 5 până la 8 ore fără întrerupere. Pentru semi-invertoare timp de odihnă redus datorită design-ului său special. invertoare profesionale sunt proiectate pentru consum curent 220/380 adesea cu trei faze de rețea de curent alternativ electrice.

Video pe tema „Cum se setează curentul de sudură este corectă. Lecția 1“

Tipuri moderne de aparate de sudură

Tipuri de aparate de sudură moderne.

Intern, unele aparate de sudură profesionale și semi-profesionale sunt proiectate să funcționeze la 220 V. Cu toate acestea, trebuie amintit că, pentru uz casnic sarcina maximă a curentului electric nu poate depăși 160 A. Consumul de energie în întreaga accesorii, cum ar fi prize, prize, și mașini electrice care nu sunt concepute să depășească acest prag.

prin urmare conectarea invertor aparat de sudura cu declanșare acționare mai mare sau automat sau cauza arderea de contact la joncțiunea Prizele, sau cel mai periculos duc la arderea cablurilor electrice. Acest lucru este contrar tuturor normelor de siguranță. Deci, alimentarea unității profesionale din sistemul electric de uz casnic pentru a lucra cu un curent de sudare de 160 A, să fie pregătit pentru probleme. Dar este mai bine să se evite.

dispozitivul invertor

Aparate de sudare invertor este astfel încât prima tensiune alternativ de 220 V, cu o frecvență de 50 Hz este transformată în curent continuu, iar după aceea într-o tensiune alternativ de înaltă frecvență la frecvența de oscilație index de lucru până la 200 Hz. După această tensiune este convertit înapoi la DC și se alimentează arcul de sudare. Arc de control al calității se face automat de către unitatea de control cu ​​microprocesor de topping-uri invertor. Lipirea electrod de un astfel de transformator de sudura frecventă de practic ajungă la zero.

Schema de dispozitiv invertor intern

Schema de dispozitiv invertor intern.

În cazul în care circuitele scurte de mai puțin de 0,5 secunde, unitatea de comandă generează o secvență de timp scurt, dar impulsuri de curent foarte puternic. Acest lucru duce la distrugerea nervurilor emergente metal lichid. Odată cu închiderea duratei 0.5 secunde invertor pur și simplu deconectat fără electrod primorazhivaya și fără supraîncălzire unitatea circuit. Acest dispozitiv este baza pentru toate tipurile de invertoare și le distinge de transformatoare si redresoare pe baza podului diode.

Video pe tema „Cum de a alege un invertor de sudare. Partea 1“

Cea mai importantă proprietate a invertor de sudura - consumul de energie IT. Indiferent de sistemul invertor de putere de intrare, acesta este cheltuit aproape în întregime la sudură. Se poate concluziona că eficiența unității invertor este foarte mare. De la 85 la 95%.

Ce trebuie să știi?

Înainte de a începe numărarea consumate invertor de putere aparat de sudura, Trebuie să știți următoarele:

 1. Gama de tensiune de intrare.
 2. Sudură gama de curent.
 3. tensiunea arcului.
 4. Eficiența unui anumit model de aparat de sudura.
 5. Ciclul de funcționare.
 6. Factor de putere model specific.
invertor Specificații

invertor Specificații

Curent de sudura au nevoie să știe gama sub care caracteristici de curent electric ale rețelei trebuie să lucrăm. tensiune nominală Desigur, pentru că nu oricine un secret care este de multe ori în grilele noastre de putere nu sunt respectate de 220 V. De multe ori este de abia de până la 200 V. Trebuie să ne amintim: atunci când conectați o sudură de tensiune tragerilor de tip invertor de uz casnic este de 5-10% din rețeaua valoare nominală totală. Deoarece cei mai buni indicatori de capacitate vor avea aceste invertoare sunt proiectate pentru o tensiune de alimentare de 150-170 V și până la 220-250 V.

sudare gama actuală ne oferă valoarea nivelului maxim și minim, puterea aparatului depinde de acești parametri. Pentru invertoare de uz casnic aceste cifre de jos gama de delimitare la 10 la 50 A, iar top 100-160 A. tensiunea de ieșire, acesta poate fi numit tensiunea arcului variază pentru modelele de consum low-cost între 20 și 30 V. Eficiența y invertor de ieșire cu exponentul maxim toka160 o, în general, rareori depășește 0,85%. Eficiența ridicată a mașinii de sudare depinde de ciclul de lucru.

Calcularea puterii

Ciclul de funcționare - o caracteristică care arată cât de bine dispozitivul pe care doriți să îl utilizați. De obicei, acest procent din timpul de funcționare continuă a convertizorului bazat pe timpul total de utilizare. Figura la 50% spun că la locul de muncă de 2,5 minute, mașina trebuie să se odihnească 2,5 minute. Este mai scăzută rata, cu atât mai mult lanțul ar trebui să aibă o perioadă de odihnă, și cu atât mai rapid de lucru comuta automat atunci când sunt supraîncălzite.

Video pe tema „Cum să calculeze transformator? (Calculul și înfășurare a transformatorului 3 #)“

În schimb, un procent ridicat indică faptul că dispozitivul poate fi folosit destul de mult, punctata doar prin înlocuirea electrozilor și verificați sudură.

Video pe tema „invertor de sudare Duga DIY-240“

Schema invertorului de sudare

Schema invertorului de sudura.procent capacitate se calculează prin împărțirea timpului de funcționare continuă la cantitatea de timp de funcționare continuă și timpul de pauză pentru a activa unitatea următoare. Rezultatul se înmulțește cu 100. De exemplu, aparatul a funcționat în mod corespunzător până la 3 minute protecție supraîncălzire declanșat, atunci era în repaus timp de 2 minute, după care a fost din nou gata de utilizare:

3 min / (m 2 + m 3) x 100 = 60

Factorul de putere de tip invertor aparate de sudură interne sau semi-profesionale rareori depășește pragul de 0,6-0,7. Acesta trebuie să fie ușor de reținut.

Toate necesare pentru calcularea valorii poate fi ușor de găsit în documentația tehnică a produsului, site-ul web al producătorului sau pe carcasa aparatului de sudură.

Imaginați-vă că avem, de exemplu, o mașină de sudură, alimentat de la AC 160-220 V, având o valoare maximă de curent de 160 A, la o tensiune maximă a arcului de sudură la 23 V. Eficiența modelului ciclului invertor 0,89 și PV index, taxe, acesta este de 60%.

Acum vom calcula consumul maxim de putere al invertorului cu parametrii de mai sus. Pentru aceasta, mai întâi înmulțind valoarea maximă a curentului de ieșire la tensiunea maximă de ieșire. Rezultatul obținut se împarte la valoarea eficienței unității.

A 160 x 23 / 0,89 = 4135 wați

4.1 kW - o putere pe care dispozitivul consumă doar atunci când sudură. Puterea medie este calculată prin înmulțirea indicatorului maxim de putere pentru ciclul de funcționare:

4135 Watt x 0,6 = 2,481

Video pe „Calculul și lichidarea a transformatorului pentru un convertor de casă“

invertor de putere medie este indicatorul cel mai relevant, deoarece sudura nu este în mod normal, în mod continuu apar timp de mai multe ore sau zile. Întrerupe apar atunci când aparatul de sudură este necesar pentru înlocuirea electrodului sau pregătirea pieselor pentru prelucrare ulterioară. De multe ori lucrări de sudură poate fi efectuată la o rată scăzută de curent, în acest caz, și va reduce puterea totală consumată de invertor. Înlocuind valorile în prima formulă, care poate fi pus pe consola mașinii de sudură și pentru a găsi parametrii de putere dorit.

selectați electrozi

Electrozi soiuri de masă

Soiurile de masa electrozi.

Video pe "Invertor de sudura KRATON Compact WI-150"

Pentru început, sudori de multe ori se pune întrebarea, ce electrozi cu diametrul utilizat pentru anumiți parametri ai curentului de ieșire și grosimea metalului?

 1. Atunci când se utilizează grosimea metalului de electrozi cu diametru 1-4 mm pana la 2 mm. Puterea actuală, pus la ieșire trebuie să fie selectate în mod optim, în intervalul de 20-90 A.
 2. Cu o grosime de 5-7 mm, folosind electrozi metalici de 3 mm în diametru. Puterea actuală este stabilită în intervalul de 90-130 A.
 3. Dacă metalul are o grosime de 8-12 mm, electrozi 4 mm utilizate. Curentul în intervalul de 140-180 A.
 4. Metal grosime 12-16 mm electrozi de 5 mm sudate în diametru, cu un curent de 180-220 A.
 5. Metal în exces de 15 mm grosime trebuie să fie expusă la electrozii începând de la 6 mm, la un curent de 220 A, la ieșirea invertorului.

Video pe tema „Consumul de energie calculator puternic (test) și de calcul al sursei de alimentare“

Grosimea metalului mai mare de 15 mm, este mai bine să fie sudate printr-un aparat de sudură cu gaz.

Utilizarea de sudura electrica poate fi, în acest caz, este neprofitabilă și costisitoare.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Aparatul invertor de sudare pentru începătoriAparatul invertor de sudare pentru începători
Cum de a alege un invertor de sudare pentru acasăCum de a alege un invertor de sudare pentru acasă
Principiul dispozitivului de invertor aparat de suduraPrincipiul dispozitivului de invertor aparat de sudura
Invertor bun și modern de sudareInvertor bun și modern de sudare
Cum se face un invertor de sudare cu mâinile lorCum se face un invertor de sudare cu mâinile lor
Dispozitiv de sudare invertor moderneDispozitiv de sudare invertor moderne
Cum de a rula un invertor de sudura?Cum de a rula un invertor de sudura?
Ce este un invertor de sudura moderne?Ce este un invertor de sudura moderne?
Caracteristici ale dispozitivului de invertor de sudare și avantajele saleCaracteristici ale dispozitivului de invertor de sudare și avantajele sale
Cum de a alege aparatul de sudura invertor dreaptaCum de a alege aparatul de sudura invertor dreapta
» » » Calculul consumului de energie al invertorului de sudura

WikiWiex.com
Reparații Construcție Materiale de construcții Instrumente Baie Arbore Casa Uşi Produse din piatra Cămin Canalizare Case Frame Clima în casă Forjare Amenajare a teritoriului Scară Tehnica sanitara Sudare Bine Marchiză Sere Se încălzește în casă Terasă Tuburi Feng Shui Finanțe Electricitate