WikiWiex.com

Tub de mână de casă bender la domiciliu

În timpul construcției vine un moment când devine necesar să se îndoaie țeava de oțel. Cum de a face acest lucru? Există o cale, și nu unul, de exemplu, puteți vizita magazinul pro și să cumpere un instrument de îndoit țevi. Dar o astfel de soluție nu este cel mai bun, mai ales dacă este planificată proiect de construcție de mare, care necesită investiții mari. Costul acestei mașini este foarte impresionant, și este înțelept să folosească a doua modalitate - de a face un dispozitiv de îndoire conducte singur, de exemplu, mână-bender.

Video pe „bender cu propriile lor mâini, sau cum se face un tub bender la domiciliu“

Tub de mână bender

bender manuale pentru țevi de fabricare de diferite diametre.

Cum sa faci propriul bender

În primul rând, trebuie să decidă, cu țevile din diametrul pe care doriți să lucrați, cât de gros sunt pereții de proiectare propuse. Având în tratate cu acești indicatori, veți înțelege modul în care forța va avea nevoie de mașină de viitor pentru îndoire. Există două modalități prin care să se îndoaie țeava metalică:

 1. îndoire la rece.
 2. procesul de îndoire la cald folosind un impact mare asupra metalului.
Instalarea pentru testul de îndoire la rece

Testarea pe încovoierea la rece: - proba kabelya- 2 - 3, oțel plita- - jantă din oțel.

Când se folosește metoda de îndoire la rece câteva reguli simple trebuie respectate. Acest proces ar trebui să fie efectuată în timpul iernii sau când temperaturile exterioare sub zero. Lucrarea în sine este simplu. Ia diametrul tubului necesar, conectați strâns o parte și se toarnă în apă. Ar trebui să aștepte până când apa din conducta este complet răcit și transformat în gheață. Apoi, puteți începe să îndoire, datorită acestei metode nu au nevoie de o mulțime de efort pentru a obține rezultatul dorit.

Metoda fierbinte este similară cu principiul său de funcționare. Ia-un nisip de râu uscat, se cerne printr-o sită, astfel încât numai particule fine, și toate sunt mari, cum ar fi pietre, eliminați. Umple-l cu produsul nisip, ambele capete trebuie să fie bine etanșate. Colmatări deschideri pentru utilizare pene de lemn, găurirea găuri mici în ele pentru evacuarea gazelor. Țineți produsul într-o menghină și se încălzește la locul de îndoire un aparat de sudură, până, până când apare roșeață. Acum puteți utiliza orice bender de casă Îndoirea produse preparate.

Hai să vorbim despre dispozitivul de curbare. Ei vin în diferite tipuri, și anume:

 1. Hidraulice.
 2. Manual.
 3. Electrice.

Luați în considerare exemplul unui tub bender îndoire manuală self-made.

Efectuarea bender tub de mână pentru țevi metalice

tub de mână Bender - probabil cel mai dispozitiv low-cost pentru pliere produse. Factorul principal pentru această mașină este utilizarea umană a forței fizice. Dar nu este nevoie de sudură, astfel încât să puteți economisi timp pentru producția sa, mai ales dacă sunteți proprietarul aparatului de sudură. Această bender de casă are mai multe specii de clasificare care depinde de compoziția și diametrul țevii. Principalele tipuri de Benders manuale:

 1. Universal, potrivit pentru a lucra cu diferite produse.
 2. mașină standard, concepute pentru a lucra cu un anumit diametru imagini.
bender de casă

In general, bender de casă este utilizat pentru îndoirea tuburilor nu mai mare de 2,5 cm în diametru.

Cel mai adesea este folosit de casă bender pentru îndoirea țevilor cu un diametru nu mai mare de 2,5 cm. Pentru produsele cu un diametru mai mic de design simplu adecvat al mașinii, cu costuri minime. Ceea ce este necesar pentru această mașină:

 1. cuie din oțel.
 2. Placă de beton.

Related Videos "bender"

Dacă nu puteți găsi placa, puteți face fără ea. Pins poate conduce adânc în pământ, dar nu este cu siguranță cea mai bună opțiune, un astfel de proiect nu va dura mult timp. Dacă există o placă de beton, urmați instrucțiunile. găuri de foraj în primul rând placa. Secure în aceste mize găuri de oțel. Amintiți-vă lucrul cel mai important: cu cât setați pinii, cu atât mai bine, raza unghiului deformabilă va fi mai precisă și netedă. Adera pas nu este mai mare de 5 cm între fiecare pin. Aparatul este gata de funcționare.Utilizați un manual de tub bender de casă este foarte ușor. Sări peste conducta dintre mizele de oțel și, folosind forța, îndoiți-l în direcția corectă și la unghiul dorit. Printre cele câteva dezavantaje ale unui astfel de dispozitiv trebuie remarcat faptul că lucrul cu piese scurte din metal pe ea este aproape imposibil - nu au suficientă putere fizică să se aplece tub scurt. În primul rând, este proiectat pentru piese lungi. Luați în considerare modul de a face o altă versiune a dispozitivului. Este mai scump - trebuie să găsească și polizoare de sudură.

Efectuarea propriul instrument de îndoire mână-role

Pentru acest tip de mașină va avea nevoie de:

Video despre „bender casă manual pentru profil țeavă (bender tub)“

Desen de mână instrument cu role de îndoire

Desen cu role de mână instrument de îndoire.

 1. țeavă de oțel cu un diametru de 5-6 cm, lungime 15-20 cm.
 2. aparat de sudura.
 3. Bulgară.

Dacă tot ce ai nevoie este acolo, puteți începe procesul de asamblare. Pentru a începe utilizarea piesei polizor tăiat de țeavă 6 cm, se sudeze la piesa, care a fost de a proiecta avansat, similar cu mop. Munca se face pe acest principiu: în poziția aparatului la tubul și să stea pe ea. Apoi, utilizând porțiunea lungă utilizată ca o pârghie, un cot de țeavă după cum este necesar.

În cazul în care diametrul țevii este mai mare de 2,5 cm, asamblarea si proiectarea acestui dispozitiv este complicat, așa că încercați să nu-l folosească pentru un diametru mai mare a pieselor. mulți nu îndoiți, dar este mare pentru uz casnic, cu acest design. Dar dacă într-adevăr nevoie să se aplece metalul este diametru mai mare, poate fi construit un alt dispozitiv. Veți avea nevoie de:

 1. Roller 2, cu o rază care corespunde razei conductei.
 2. Accentul.
 3. aparat de sudura.
 4. Lanț din oțel.
 5. Winch.

Video pe „tub în formă de mașină de casă, bender tub cu propriile sale mâini, Homemade simplu pătrat tub de îndoire bender“

Cu ajutorul aparatului de sudură gătești bont în formă de T.

profilegib mână cu structură consolidată

profilegib mână cu structură întărită.

Potriviți troliu și scripetele pe porțiunea orizontală a structurii. le combină cu lanț din oțel pe partea verticală și a doua rolă fixată ușor mai mare în această parte. Materialul destinat pentru îndoire este stabilită astfel încât un capăt este prinsă între rolele, iar al doilea situată pe troliu. Când mutați troliul, trompetă, de asemenea, se va îndoi. Printre neajunsurile acestui design ar trebui remarcat în acest proces de câțiva oameni, o are pentru a trage conducta, iar al doilea - pentru a muta troliul.

Aceasta este cea mai simplă versiuni de mașini pe care le puteți face. Dar există dispozitive mai sofisticate și mai eficiente.

Video Related „în garaj. Modernizarea clapetele de la porți. Făcând propriile lor mâini“

De exemplu, pe construcția bender tub descris mai sus, este posibil să se pună motorul electric, iar lucrarea va fi mai ușor și mai rapid. Este cunoscut de mult mai multe opțiuni astfel de dispozitive, dar mai presus de cele mai simple și ușor accesibile, pentru a face astfel de mașini pe cont propriu, oricine poate, nevoie doar de timp si dorinta.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Metode de flexiune manuală a țevilor de diametre mari și miciMetode de flexiune manuală a țevilor de diametre mari și mici
Tevi Gnehm independentTevi Gnehm independent
Ca un auto-îndoiți tevi de profil?Ca un auto-îndoiți tevi de profil?
Cum de a face o mașină de îndoit, cu propriile lor mâini?Cum de a face o mașină de îndoit, cu propriile lor mâini?
Ca un tub în formă de auto-cotCa un tub în formă de auto-cot
Metode de tratare a țevilor profilate pentru instalarea seră și încălzirea acestuiaMetode de tratare a țevilor profilate pentru instalarea seră și încălzirea acestuia
Modalități flexibile de tevi de profilModalități flexibile de tevi de profil
Cum sa faci casa de mână-bender?Cum sa faci casa de mână-bender?
Cot de țeavă compoziție Metode în timpul autostrazilor instalareCot de țeavă compoziție Metode în timpul autostrazilor instalare
Deoarece raza de îndoire a țevii cea mai mică?Deoarece raza de îndoire a țevii cea mai mică?
» » » Tub de mână de casă bender la domiciliu

WikiWiex.com
Reparații Construcție Materiale de construcții Instrumente Baie Arbore Casa Uşi Produse din piatra Cămin Canalizare Case Frame Clima în casă Forjare Amenajare a teritoriului Scară Tehnica sanitara Sudare Bine Marchiză Sere Se încălzește în casă Terasă Tuburi Feng Shui Finanțe Electricitate