WikiWiex.com

Garduri vii mică și mare

Video pe „grădinărit pe verticală și borduri din Siberia“

Cuprins:

Hedge este un element destul de spectaculos de proiectare și amenajare a terenurilor agricole. După anii '60, după ce a pierdut popularitatea sa pentru o lungă perioadă de timp, ea a atras încă o dată atenția gradinarilor peisagisti ca un gard. Acest lucru nu este surprinzător.

Hedge.

Hedge este un element destul de spectaculos de proiectare și amenajare a terenurilor agricole. După anii '60, după ce a pierdut popularitatea sa pentru o lungă perioadă de timp, ea a atras încă o dată atenția gradinarilor peisagisti ca un gard. Acest lucru nu este surprinzător.

La urma urmei, garduri vii poate proteja site-ul dvs. de praf, reduce zgomotul, frumos sublinia curbele de piese, iar acestea sunt, de asemenea, fundalul perfect pentru paturi de flori de flori.

Cu ajutorul unui gard viu poate crea efectul vizual al unui loc confortabil pentru a vă relaxa.

Clasificarea gardurilor vii

gard viu.

Odată ce determina ce tip de acoperire este potrivit pentru tine, puteți ridica pentru arbuști aspectul ei și copaci, care pot fi utilizate pentru plantarea acestui tip de gard viu verde.

Înainte de a începe plantarea de site-ul dvs., ar trebui să afle ce anume gardul viu există astăzi, și numai după ce pentru a determina forma care se va potrivi cel mai gusturile și cerințele dumneavoastră. Odată ce determina ce tip de acoperire este potrivit pentru tine, puteți ridica pentru arbuști aspectul ei și copaci, care pot fi utilizate pentru plantarea acestui tip de gard viu verde.

Conform clasificării a acoperirilor formate și divizate în neformiruemoe (plantele cresc în mod liber și să nu taie) gard. La cabana, parcele de grădină predomină format garduri vii. Foarte rar format gard verde proiectarea de parcuri și grădini de stil normal.

Bazat pe înălțimea plantelor, garduri vii este împărțit în următoarele tipuri:

 • ridicat gard - înălțime mai mare de 2 m;
 • mid rail - înălțimea de 0,5 la 2 m;
 • protecție inferior (margini) - înălțimea de 0,5 m.

Hedges au alte caracteristici care depind de caracteristicile biologice ale speciilor de plante:

 • garduri vii; foioase și conifere
 • bezkolyuchkovaya și garduri vii înțepător.

gard verde are o gamă destul de largă de plante. Bazat pe faptul că gardurile vii plantate timp de mai multe secole, în această perioadă lungă de timp, pentru a selectat cele mai potrivite specii.

Pentru cele mai multe zone climatice disponibile și relativ comune (adică, cei care au tendința de a mânca la mai multe centre de grădină și pepiniere ornamentale) pot recomanda tipurile de arbuști și arbori, care vor fi descrise mai jos. Nu se va da o descriere detaliată a caracteristicilor ecologice și biologice ale fiecărei specii, și va fi dat numai caracteristicile lor de bază, pe care le va permite să navigați în acest sortiment mare de arbuști și copaci.

garduri înalte de viață

garduri vii cu creștere rapidă.

Înălțimea de acoperire împotriva riscurilor în creștere este împărțit în trei tipuri:
borduri (până la 1 metru) -
de fapt, garduri vii (1-3 m) -
pereți vii (3-6 m).

Potrivit experților, în tipul de garduri vii de mare se recomandă utilizarea acestor tipuri de arbuști și arbori:

 • tei frunze late și macrophylla - este un copac inalt, care poate ajunge la o înălțime de peste 20 metri, păstrând în același timp o coroană shirokokonicheskuyu strâmt. Durabilitate, toleranța la umbră, densitatea coroanei, împreună cu o formațiune destul de ușor de var pentru a face posibilă pentru a transporta unul dintre cei mai buni copaci pentru a crea garduri vii Tip de mare, sau pentru a fi precis, pentru a crea un „live“ de gard (BOSQUETS). Potrivit experților, var se recomandă utilizarea, dacă este necesar, formând o înălțime gard verde de mai mult de 3 m;
 • carpen (Common) - este, fără îndoială, cel mai bun pentru formarea unui tip de mare de acoperire, bazată pe faptul că el a fost perfect cedat la formarea. Carpen umbra tolerant și are o formă coroana destul de densa. Ilustrativ poate fi numit garduri înalte de viață în grădinile botanice naționale din întreaga lume.

Trebuie remarcat faptul că aportul de lămâi verzi verzi și carpen are nevoie de sol fertil umed pentru creșterea normală.

Pentru alte tipuri, care nu sunt extrem de solicitante asupra mediului și condițiile de care, de asemenea, poate crea un gard plin de viață ridicat includ:

 • ulm dur, dud alb-negru, jugastru.

Și arbuști și arbori de rocă din care bine stabilite de mare gard ghimpată live:

 • moale, Altai și Hawthorn comune;
 • Glădiță obișnuită.
Thuja occidentalis.

Thuja occidentalis este caracterizat printr-o creștere lentă, frunziș compact și rădăcină de sistem.

garduri vii veșnic verzi Tall perfect create din aceste tipuri de arbuști și arbori:

 • Molid norvegian - foarte toleranță umbră, dar are nevoie de sol fertil umed;
 • tisa Berry - cel mai popular tip, în scopul de a crea un gard viu vesnic verde. Dar tineti cont de faptul că pentru materialul săditor este încă destul de scump, dar acoperire împotriva riscurilor de tisa suficient de durabil, pentru a compensa costurile.
 • Thuja occidentalis - împreună cu boabe de tisa este considerat cel mai bun din conifere. Utilizarea arborvitae de vest a crea gard viu de mare de viață veșnic verde mediu și lung;
 • cedru roșu și obișnuită - cele mai rezistente la secetă specii de arbori, prin care se creează gardurilor vii înalte, dar trebuie să observăm că aceste ace de ienupăr se referă la gardul viu ghimpată.

Garduri vii thornless de foioase de înălțime medie

Cel mai frapant Cotoneaster decorativ pentru perioada fructoase sale.

Cel mai frapant Cotoneaster decorativ pentru perioada fructoase sale.

gard verde live cu o dimensiune medie a înălțimii are cea mai largă gamă de specii de arbori și arbuști. Cele mai frecvente tipuri disponibile și arbuști pot fi împărțite în următoarele grupe:

 • gard thornless foioase;
 • gard ghimpată live.

In căzătoare grupa thornless include:

 • Lemn câinesc - fel de Bush, care este destul de des folosit ca arbuști Privet foarte ușor de format, acoperire împotriva privet Ea are o densitate bună și formarea corectă ea va avea o multime de aspect decorativ spectaculoase;
 • Cotoneaster genial și Aronia - acesta este, de asemenea, inclusă în unele dintre cele mai comune specii, prin care creează un gard viu, cu o înălțime medie, ca arbuști Cotoneaster sunt destul de grele și au un aspect frumos;
 • cretusca (Van Guth) - potrivit experților, aceasta planta este cel mai bine utilizat pentru a crea neformiruemuyu gard viu colorat înflorit, dar aplicarea ei poate crea și de a forma un gard verde. Ar trebui să fie plantate în locația însorită deschis;
 • Dogwood, roșu-sânge și alb - utilizarea acestor arbuști roci creează, desigur, un pic garduri vii în vrac, dar ele sunt nepretentios la sol, au un colorat muguri de culoare roșu închis, și iarna acestea sunt foarte usor de propagat prin semințe de insamantare.

garduri vii și alte spinoase înălțime medie

gard țepos live.

Există mai multe criterii de clasificare. Conform cotei de formare minte două tipuri de garduri vii: formate și nu au format (care nu necesită mijloace de tăiere, care cresc în mod natural).

Dintre celelalte specii de foioase cele mai comune thornless următoarele plante pot fi folosite pentru a forma un gard viu de verde:

 • physocarpus klinolistny;
 • liliac maghiară și obișnuită:
 • Philadelphus coronarius;
 • Tătară și caprifoi comune;
 • coacaze de aur;
 • Bush este amorfă;
 • loosestrife purpurie și cretusca medie;
 • acacia galben;
 • Amelanchier ovalisATCC;
 • chokeberry;
 • snowberry alb.

Video pe „Plante pentru garduri vii în țară“

Pentru a crea un gard viu înțepător, următoarele specii de plante:

 • Berberis vulgaris - tufe ale acestei plante floare frumos și dau boabe comestibile excelente, dar trebuie remarcat faptul că gardurile vii create din dracilă, au o densitate scăzută;
 • Pyracantha cărămizie - planta nu este încă prea tip obișnuit, ca și în regiunile nordice, îngheață de multe ori și chiar îngheață, dar în regiunile sudice și vestice ale acestei plante merită o atenție specială. Hedges formate cu Pyracantha au o densitate suficientă, planta in toamna este decorat cu o mulțime de colorat boabe (portocaliu-roșu), care, pentru o lungă perioadă de timp rămân pe rugul;
 • Sălcioară - cele mai multe specii rezistente la secetă de plante, care, după toate aparențele, nepretențioase la sol.

Acest grup poate fi inclus suplimentar o multitudine de roci care expertii recomanda pentru a forma un gard viu de mare. Mai întâi de toate, este arborvitae, carpen, păducel, ienupăr, cu toate acestea, în acest caz, va fi necesar să se acorde o atenție mult mai mare la manipulare psihologică și formarea.garduri vii de mici

garduri vii joase.

garduri vii Low are încă numele frontierei verzi. Pentru a crea un chenar verde există puține varietate de specii.

garduri vii Low are încă numele frontierei verzi. Pentru a crea un chenar verde există puține varietate de specii.

Pentru Evergreen specii sunt:

 • Evergreen cimișir - un tip clasic de plante pentru amenajarea gardurilor vii altitudine joasă. Aceasta planta este destul de umbra tolerant, în creștere foarte lentă, de lungă durată, dar în termeni de creștere în regiunile nordice ar putea fi înghețarea parțială, urmată de o creștere de întreținere atentă a fost reluată;
 • Mahonia gorun - creează un gard viu în vrac. Dar, pe baza faptului că aceasta planta are o culoare destul de luminos și fructe de pădure decorative, este utilizat pe scară largă pentru a crea un chenar verde, cu atât mai mult că acest tip de plante sunt cele mai tolerante umbră.

arbuști căzătoare:

 • bumalda și Spirea japoneză - genul de plante face posibilă utilizarea lor pentru neformiruemyh (cu o înălțime de un pic mai mult de 50 cm), iar pentru garduri verzi generate. Tufisurile infloreste destul de bine și au o formă densă.
 • japonica (henomelis) - este una dintre cele câteva tufișuri cu spini, care sunt folosite pentru garduri vii mici. Hedges de gutui în vrac, potrivit experților, este mai bine să nu se formeze baza faptului că henomelis netăiate flori colorate, are, de asemenea, fructe de padure comestibile, care sunt bogate in vitamina C.

gard viu scăzut este creat, de asemenea, de la forme pitice și pitică unor specii de plante, de exemplu, formă sferică și vereskovidnaya arborvitae de vest, brad gnezdovidnaya forma obișnuită, și așa mai departe. D.

Repere de aterizare speculative

Cum de a planta un gard viu.

răsaduri de destinație trebuie să-și planifice cu ajutorul cablului întins, și nu trebuie neglijat, deoarece aterizarea „cu ochiul liber“, de multe ori se dovedește defect.

Video pe „frumos speculative de mare și confortabil ParkDoma ru“

Înainte de a crea un gard viu verde, ar trebui să înțeleagă termenii și tehnologia de plantare arbuști și copaci.

Face cel mai bine de aterizare instanțe malovozrastnymi (pentru lemn de esență tare - 2-3 în fiecare an, de conifere - 3-5 în fiecare an), pe baza faptului că unul este mai ușor și mai bine pentru a forma un gard viu strâmt.

răsaduri de destinație trebuie să-și planifice cu ajutorul cablului întins, și nu trebuie neglijat, deoarece aterizarea „cu ochiul liber“, de multe ori se dovedește defect.

În funcție de tipul de garduri vii (One- sau două rânduri) este săpat șanț lățimea dorită. Distanța între rânduri ar trebui să fie 25-50 cm. Când creați un gard viu cu două rânduri de plante sunt plasate într-un model de tablă de șah. Printre plantele, în funcție de specie, trebuie să fie plasate la o distanță de 20 până la 60 cm, și pentru a crea un spațiu plin de viață gard neformiruemy între plante pot ajunge până la 1,5 m.

Înainte de plantare, trebuie să aibă grijă de fertilitatea solului (dacă este „sărac“ - necesitatea de a face cantitatea necesară de îngrășăminte minerale și organice), iar umiditatea - udarea se efectuează la rata de 20-40 de litri de apă pe 1 m de rulare.

Folosind lemn de esență tare plante verzi pentru a crea bariere, trebuie remarcat faptul că imediat înainte de plantare date Gatere sistem rădăcină pentru cel puțin două ore ar trebui să fie în apă, atunci este recomandat să se scufunde soluția de argilă-humus.

plante cultivate, de asemenea, recomandat sub cablul întins. După ce ați terminat de plantare, solul din jurul fiecărei plante trebuie compactat cu atenție.

Un aspect important al plantare de succes este faptul că acestea trebuie să fie udate imediat. Apa planta in 2-3 ore, se face astfel încât solul este plin de umiditate este suficientă și în apropierea sistemului radicular al plantelor nu a fost nulă.

Potrivit experților, conifere ar trebui să fie plantate cu o bucată de sol, și, astfel, principalul lucru care a supraviețuit.

garduri vii de îngrijire

Cea mai frecventă greșeală - refuzul de a tăia plantele după plantarea în mod necesar. Desigur, acest lucru nu se poate face, dar numai în cazul în cazul în care planta a fost efectuat în toamna târziu, doar atunci se poate amâna până la tăiere la începutul primăverii. În alte cazuri, au plantat puieți trebuie tăiate, de regulă, pentru majoritatea speciilor de plante la o înălțime de 150 la 250 mm, chiar dacă înălțimea inițială a puieților a fost semnificativ mai mare.

Acest lucru nu se referă numai la conifere și rasele pitice. tunderea ulterioară este efectuată după ce tânărul Pagon abia începe lignificated. Jumătate din creșterea este tăiat în vara primului an de viață, plante, precum și cele ale industriei lor în anul următor în primăvară. Scurtarea nevoia lor la o lungime de 30 mm până la 70 mm, nu trebuie să uităm că, în acest caz, ar trebui să lăsați cel puțin 2 muguri.

garduri vii formular de profil pot fi foarte diverse - .. dreptunghiular con, trunchi, sferice, etc. Potrivit experților, este de dorit ca partea de jos a plantei a fost un pic mai mare decât partea superioară a acesteia, se va crea o oportunitate de a îmbunătăți întreaga înălțime de iluminat și, în consecință, pentru a îmbunătăți uniformitatea densității unui gard viu.

De regulă, atunci când plantele speculative înălțimea planificată în primăvara devreme tăierea este realizată în jurul perimetrului și de 2-3 ori în timpul verii.

Îngrijirea gard.

Pe lângă faptul că gardurile vii ar trebui să fie tăiate, încă mai are nevoie și de udare, fertilizare și plivitul.

Pe lângă faptul că gardurile vii ar trebui să fie tăiate, încă mai are nevoie și de udare, fertilizare și plivitul. Minerale (îngrășăminte) sunt realizate pe tot parcursul perioadei de creștere, la rata de 50-100 gr. 1m rulează timp de 2-3 ore. În primăvară avantajul ar trebui să se acorde îngrășăminte cu azot, și până la sfârșitul verii - fosfor.

Destul de dificilă și consumatoare de timp este lupta cu iarbă și buruieni sub plantele în și în jurul lor. Este de dorit ca terenul în gard verde a fost curat de iarbă și buruieni, datorită faptului că acestea sunt consumatori puternici de apă, iar acest lucru poate avea un impact negativ asupra plantelor garduri vii, în special în sezonul de creștere, în afară de iarbă și buruieni la reducerea acesteia decorative.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Hățiș de liliac - frumos și ușorHățiș de liliac - frumos și ușor
Hedge de chokeberryHedge de chokeberry
Idei garduri frumoase din lemnIdei garduri frumoase din lemn
Arbuști pentru crearea de garduri viiArbuști pentru crearea de garduri vii
Gardul de plante vii pentru gradinaGardul de plante vii pentru gradina
Un gard de carton ondulatUn gard de carton ondulat
Gard din plastic: secțiunea garduri imponderabileGard din plastic: secțiunea garduri imponderabile
Alegerea unui gard pentru acasă privatAlegerea unui gard pentru acasă privat
Completarea formularului de pe contractul de închiriere a terenurilorCompletarea formularului de pe contractul de închiriere a terenurilor
Gard verde cu mâinileGard verde cu mâinile
» » » » Garduri vii mică și mare

WikiWiex.com
Reparații Construcție Materiale de construcții Instrumente Baie Arbore Casa Uşi Produse din piatra Cămin Canalizare Case Frame Clima în casă Forjare Amenajare a teritoriului Scară Tehnica sanitara Sudare Bine Marchiză Sere Se încălzește în casă Terasă Tuburi Feng Shui Finanțe Electricitate