WikiWiex.com

Gardul de plante vii pentru gradina

Video pe „plante cataratoare pentru garduri vii! Dolichos de acoperire împotriva vară!“

Cuprins:

Video pe tema „Acoperirea din pepiniera "Gradina visurilor tale""

Inițial garduri au început să apară în Anglia. Anterior au fost doar pentru separarea unul de celălalt tip de teren. Astăzi, garduri nu este doar o parte din decorul de ansamblu, dar, de asemenea, elementul destul de util pentru orice parc sau zonă suburbană. Când creați un design peisagistic un gard viu Acesta îndeplinește o funcție foarte importantă. Prin urmare, este foarte important să se aleagă corect plantele. În astfel de cazuri, nu va împiedica să folosească sfatul profesioniștilor.

gard viu

Urmărind designul site-ului de grădină, luați în calcul că gardurile vii. gard viu bun pentru toate zonele cu excepția grădinilor situate în zonele joase și îmbibate cu apă.

Orice operațiune de acoperire a plantelor vii va da o vedere excelenta grădină mare și o zonă mică în fața casei.

Caracteristici funcționale ale acoperirii

Pentru a nu fi prins în alegerea plantelor pentru un gard viu, este nevoie extrem de important pentru a decide ce funcție se vor efectua în grădină. designeri peisaj preferă să-l folosească pentru a aborda mai multe probleme. De exemplu, o acoperire poate:

garduri vii de conducere

În plus, este decorat cu o acoperire de teren, de asemenea, protejează de intruși și acționează ca o barieră împotriva zgomotului.

 • crea frumos garduri estetic;
 • proteja mai sensibile la plantele de îngheț;
 • îndeplinesc o funcție de barieră împotriva zgomotului și prafului;
 • definească o porțiune de graniță naturală;
 • servi ca o barieră împotriva pătrunderii oaspeților nedorite și ochii indiscreti în zona interioară a grădinii și a clădirilor sale.

Video pe „Igor Pushkarev: În acest an am revizuit blagoustraivaetsya Ciurkin“

În ceea ce privește înălțimea gardului viu poate fi un fel de „frontieră“ mici, mijlocii și mare altitudine.

garduri decorative

De obicei, aceste garduri vii sunt compuse din înălțime mică sau medie a plantelor, deoarece acestea trebuie să decora grădina, să nu-l proteja de privirile curioase. Hedge are propriile sale caracteristici și necesită îngrijire constantă. Trebuie să fie tăiat în mod regulat. În ceea ce privește forma sa, aceasta poate fi de următoarele tipuri:

tunderea gardului viu

Gard necesită îngrijire constantă, ar trebui să fie tăiate în mod regulat.

 • tradiționale;
 • corecta;
 • turnate;
 • tunsoare;
 • non formate;
 • în creștere liberă.

Video pe „speculative“

Mulți preferă ca garduri plantate struguri sălbatici de fată, deoarece are avantajele sale. Gardul acestei plante arata foarte estetic plăcut și proaspăt pe teritoriul oricărui site. În ciuda faptului că de struguri crește în principal în sud, deși există soiuri care sunt susceptibile de a se coc în zona noastră climatică. Dragostea lui pentru ceea ce el, cum ar fi Loach, se pot accesa cu crawlere pe pereții clădirilor și foișoare. Cu toate acestea, mulți preferă încă gardul viu vesnic verde. Pentru a face acest lucru, utilizați plante, cum ar fi:

Thuja occidentalis

Toate tui- arbori sau arbuști veșnic verzi rotunjite formă piramidală. Tuya buna rezistenta la mucegai tăiat cu crearea oricăror forme arhitecturale.

 • tuia;
 • molid;
 • ienupăr;
 • pin;
 • dafin;
 • privet;
 • tisa;
 • cimișir.

În cazul în care acoperirea este în creștere foarte rapid, are nevoie de îngrijire constantă. Grow este foarte supărătoare, mai ales atunci când aterizare struguri unei fete. În ceea ce privește un astfel de gard vegetație trebuie să fie selectate acele soiuri care tolerează tăiate frecvent. Astfel de plante pot fi:

 • dracilă;
 • Hawthorn;
 • privet.

Pentru garduri pot fi selectate și soiuri cu diferite culori de frunze. Acest lucru se poate realiza efectul de plantații ornamentale și garduri vii va fi, practic, o operă de artă.

funcția de gard ca garduri

În cazul în care o acoperire de struguri sau de orice alte plante vor trebui să îndeplinească funcții de siguranță, atunci în acest scop, cel mai adesea pentru a alege plante spinoase, cum ar fi:

Hedge de măceșul

Un avantaj important al măceș speculative - l prickliness. Acest lucru vă va proteja de intruși.

 • mărăcini;
 • cătină;
 • porumbar.

Dar să renunțe la gard, care va proteja împotriva prafului, vânt, zgomot, recomandăm utilizarea de arbuști înalte. De obicei, ele sunt plantate ca răsaduri încă destul de mici. Se întâmplă că plantarea de garduri vii are avantaje pentru a ascunde orice clădiri inestetice. Cel mai adesea, în aceste cazuri, utilizați viță de vie sau plantele de fată struguri, pre-fixarea suportului pentru ei.

Hedge arată foarte frumos în locurile în care soarele cade mai des, adică, pe partea însorită. Acesta poate consta dintr-unul sau din mai multe rânduri de arbori plantați, inclusiv struguri sălbatici. Există chiar și o astfel de direcție ca artă topiara. Este o plantă topiara, crearea unor forme de opere de artă în grădină.

Cum să planteze arbori și arbuști

, Trebuie să se pregătească înainte de a începe munca de plantare:

Related Videos „forme pestriț de Berberis thunbergii"

plantarea de garduri vii

Pentru răsaduri a început foarte important pentru a le planta in mod corect. Pentru plantarea de garduri vii alege doar tineri, de preferință 3-6 vară, răsaduri, ca plante mature să prindă rădăcini mai rău.

 • cuie, suma depinde de lungimea gardului;
 • Lungimea cablului egală cu perimetrul șanțului;
 • lopata;
 • coș;
 • folie de polietilenă;
 • o stropitoare sau un furtun pentru udare.

Pentru plantarea de garduri trebuie mai întâi de-a lungul calea de a trage cablul, chiar dacă este o fată de viță de vie sălbatică. Apoi, de-a lungul să sape un șanț. Este important ca adâncimea sa a fost de 40 până la 60 cm. Pentru a determina în mod corespunzător lățimea șanțului, este necesar să se calculeze în avans cât de mult din seria va fi viitorul șanț. Dacă aveți de gând să pună un singur rând, atunci va fi o lățime suficientă de 40 la 50 cm. În cazul în care va consta din două rânduri, lățimea ar trebui să fie de la aproximativ 70 până la 90 cm, dacă se dorește, acesta poate fi mărit.

Dacă vorbim despre distanța dintre plante, sunteți sigur de a lua în considerare dimensiunea grădina lor viitoare. Distanta medie de 20-25 cm, în prezența unui rând și 30-50 cm când urca în două.

Înainte de începerea zonei de îmbunătățire, asigurați-vă că pentru a trata în mod corespunzător solului. În partea inferioară a șanțului trebuie să stabilească strat fertil, atent pre-amestecat cu dejecțiile. Solul din jurul răsaduri trebuie sa încrețire, la apă și mulci. După debarcarea de plante într-o grădină trebuie să fie tăiate de a face foarte mici, lăsând aproximativ 15 cm, cu excepția răsaduri de struguri unei fete pe masura ce cresc un pic diferit. Vârsta medie a răsadurilor este considerată a fi de 1-2 ani. Dacă aveți de gând să planteze răsaduri cu rădăcini, aceasta trebuie să fie luate în considerare cu atenție. Dacă în timpul inspecției va fi găsit deteriorate, acestea sunt mai bune pentru a elimina zonele bolnave, și rădăcini foarte lungi - tăiați.

Grădina, în care există o acoperire, întotdeauna în exterior pare retras, privat. gard înalt aruncă întotdeauna o umbră mare, așa că trebuie să se gândească cu atenție despre locația sa, astfel încât să nu se simtă inconfortabil în timpul verii. În cazul în care zona din fața casei este destul de mare, atunci acesta poate fi plantate borduri mici spirale semicercuri. În cazul în care imaginea va fi bine gândit, de la linia de sus gard așa-numitul labirint.

Îngrijire crescut gard

Dacă vorbim despre plecarea în spatele gardului de spatii de locuit, aici există un moment nu foarte plăcut. El este un tunderea regulat de arbuști și copaci. În unele cazuri, acest lucru trebuie să fie făcut de mai multe ori pe sezon. Dar, dacă preferați gard din struguri, aceeași problemă va apărea. Cu toate acestea, totul în creștere obiecte necesită îngrijire individuală și de hrănire regulată.

Gardul poate fi crescut de la o varietate de specii de plante. În cazul în care acestea sunt răsucite și necesită sprijin, este necesar să le furnizeze pentru a obține rezultatul dorit. De exemplu, o acoperire pentru struguri și alte culturi similare este o tapiserie. Un gard de lemn, care este plantat pe termen lung, necesită îngrijire calificat. La baza gardului trebuie în mod regulat, pentru a aduna solului și a pus îngrășământ. Nevoia de hrănire toți tinerii arbori și arbuști, conifere sunt excepție. îngrășăminte de azot necesare doar la începutul verii, atunci când există o formațiune de masă verde. De la mijlocul lunii iulie ar trebui să se deplaseze pe îngrășăminte potasiu și fosfat. Este necesar pentru pregătirea sistemului radicular la frig.

Înainte de a începe de plantare și design peisagistic, este întotdeauna important să ne amintim că gardul viu mai complex pe site-ul, mai au nevoie de întreținere. Plantele nu pot fi lăsate nesupravegheate în permanență. Ei au nevoie de tăiere regulată.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Garduri din carton ondulat pentru a depune mărturieGarduri din carton ondulat pentru a depune mărturie
Cum de a face propriile mâini grădină originală?Cum de a face propriile mâini grădină originală?
Peisaj zona suburbană dreptunghiularaPeisaj zona suburbană dreptunghiulara
Gard din plastic: secțiunea garduri imponderabileGard din plastic: secțiunea garduri imponderabile
Cum de a planifica o zonă suburbană, în care funcționalitatea și confortulCum de a planifica o zonă suburbană, în care funcționalitatea și confortul
Răchită gard - decor pentru casa taRăchită gard - decor pentru casa ta
Gard verde cu mâinileGard verde cu mâinile
Evergreens de plantare gradina: Vara pe site-ul pe tot parcursul anuluiEvergreens de plantare gradina: Vara pe site-ul pe tot parcursul anului
Hedge, ca un element de design peisagisticHedge, ca un element de design peisagistic
Opțiuni de garduri pentru vile si case de taraOpțiuni de garduri pentru vile si case de tara
» » » » Gardul de plante vii pentru gradina

WikiWiex.com
Reparații Construcție Materiale de construcții Instrumente Baie Arbore Casa Uşi Produse din piatra Cămin Canalizare Case Frame Clima în casă Forjare Amenajare a teritoriului Scară Tehnica sanitara Sudare Bine Marchiză Sere Se încălzește în casă Terasă Tuburi Feng Shui Finanțe Electricitate