WikiWiex.com

Proprietățile densității fluidului de foraj

Înainte de a continua cu calculele densității noroiului de foraj, este necesar mai întâi să se definească acest concept. Densitatea de noroi presupune un raport de greutate la volum. Unitatea de măsură standard este exprimată în grame per centimetri cubi sau kilograme pe metru cub (g / cm kg / m). Pentru a măsura acest parametru sunt pyknometers și Densitometre balansier. Și în foraj mai grave folosind Aerometrele speciale AG-RFP.

Video pe „preț țeavă fără sudură cu pereți groși cel mai acceptabil!“

Schema noroi de amestecare

Schema de preparare a noroiului de foraj.

Video pe „microsfere goale de sticlă de 60 de microni“

Acest dispozitiv are componentele: Cupa de măsurare, tija float marfă detașabil. Măsurătorile efectuate prin intermediul știfturilor atașate sticla float. Tija are două scale de măsurare: primul - principal, al doilea - o corecție. scară auxiliară este utilizată în cazul în care activitatea se face cu apă mineralizate.

Video pe tema „Miniere baritină! Barit“

Unitatea principală are două divizii: prima densitate noroi în intervalul 900-1700 kg / m, iar al doilea - 1600-2400 kg / m. În primul caz, sarcina este pe paharul de laborator, în timp ce în al doilea este eliminat.

O metodă pentru controlul structurii și proprietăților fluidului de foraj

În timpul forării, există o necesitate de a determina densitatea fluidelor de foraj. Pentru a face acest lucru pentru o lungă perioadă de timp a dezvoltat o serie de metode și formule.

Schema de simplu noroi preparat

Schema simpla preparare a noroiului de foraj.

Video pe „emisii în timp ce-foraj (camera web). Forajul la mare adâncime pentru petrol și gaze“

Listă de metodologii pot fi găsite în RD 39-2-645-81 „Metode de monitorizare a parametrilor de noroaie de foraj“ (regulament intern), vă puteți concentra, de asemenea, pe dezvoltarea American Petroleum Institute (API). Cu toate acestea, în timpul procesului de foraj mai adere și sunt ghidate de standardele străine.

Există două tipuri de studiu de structuri și proprietăți ale namolului: fizice și chimice. Fluidul de foraj cu atribute fizice - care densitatea se încadrează în această categorie. orice tehnică poate fi utilizată pentru a îndeplini aceste sarcini, care are o precizie de măsurare de până la 0,01 g / cm. Acesta poate fi atât Bârnă.

Conform standardelor API, densitatea fluidului de foraj este măsurată în pounds per galon. Popularitatea de utilizare a soldului, datorită faptului că acestea dau un date destul de exacte și nu sunt afectate de temperatura mediului ambiant. Eroarea lor este de numai 0,9-2,4. g / cm.

Related Videos „D.Chesnokov "Tehnologiile inovatoare de eliminare a LCM OsnoPlug și QuickStone ™""

Măsurarea noroiului de locuri de muncă, după cum urmează:

 1. Paharul este închisă etanș cu un capac, iar apoi cu grijă înfășurat. Capacul are o deschidere specială, din care poate ieși din soluție în exces.
 2. scale suplimentare pus pe prisma, glisând cursorul pe rocker cu marcaje ajungă la un echilibru între cupa și vodonoskom.
 3. Rezultatul trebuie să fie scrise. Și pentru a rotunji este imposibil, parametrii trebuie să fie introdus exact la ultimul gram. Sistemul de măsurare este sub formă de g / cm.

Greutăți de calibrare: Caracteristici

Schema de spălare de suprafață randament noroi

Schema de spălare randament noroi la suprafață.

Pentru a avea o componentă precisă a fluidului de foraj, echilibrul trebuie calibrat cu apă proaspătă, în. Rata standard de densitate a apei - 1 g / cm, la o temperatură de 210 ° C, Pentru a realiza acest lucru ar trebui să conducă împușcat, care se află pe capătul grinzii, se adaugă sau se scade. În schimb, puteți utiliza șurubul de reglare, care se află în același loc.

Fabricat de noroi de foraj densitate trebuie să fie selectate, concentrându-se asupra condițiilor de a preveni pierderea stabilității fracturării rocă și bine cristalizând pereți. Că acest parametru de măsurare determină presiunea de control din puțul de foraj.

Noroiul de foraj proprietăți

Există cinci puncte principale pe care soluția se face răspuns:

 • viscozitate;
 • densitate;
 • a pierderii de apă;
 • chimice;
 • conținut de solide.


Primul indicator afectează curățarea găurii de sondă și întreținerea barită și faza solidă în timpul actului. Dar, cu vâscozitate ridicată poate avea unele probleme:

optimizarea Schema fluidelor de foraj

optimizarea Schema fluidelor de foraj.

Video pe tema „Curățarea shakerii de lucru noroi“

 • reduce rata de foraj, respectiv, va avea nevoie de mai mult timp pentru a termina lucrarea;
 • Pompa de presiune este crescută, cauzând pulsație puternică presiune și porshnevaniyu în timpul ACT;
 • echipamente, care trebuie să fie monitorizat de o fază solidă poate începe funcționarea defectuoasă, ceea ce poate duce la ruperea, astfel încât există riscul de a pierde timp și bani pe reparații.

De la o calitate vâscozitate va depinde de tipul de curgere laminar sau turbulent. Al doilea punct - densitatea fluidului de foraj.

Controlează greutatea specifică ajută monitorizarea presiunii fluidelor de formare.

Dacă această valoare este mare, aceasta poate provoca probleme, și anume:

 • Rata de penetrare picătură;
 • crește posibilitatea de lipire diferențiale;
 • se poate produce fracturare, apoi a pierdut circulația în puțuri de plantare;
 • crește prețul de noroi.

Dacă există o densitate echivalentă a pastei, nu se va produce probleme cu curățarea găurii de sondă.

Pierderea de apă Parametru, în primul rând, este important pentru a putea preveni formarea crustei pe filtru, care reduce captarea diferențial. Pentru aceasta nu a fost rupt, proprietăți rezervor este de dorit să se controleze pentru a afișa o pierdere de fluid a straturilor productive a rămas la valori scăzute.

Video privind „Determinarea densității produselor petroliere“

Repere suplimentare

Schema de curățare noroi unitate

Schema de curățare noroi unitate.

Este important să se aibă în vedere valoarea gradientului. Atunci când găuriți o atenție bine plătită tipurilor de presiune (pori, rezervor, presiunea de fracturare, etc. geostatice), temperatura mediului ambiant din interiorul găurii de sondă salinitatea, rezistivitate electrică și așa mai departe. Pentru toți parametrii de mai sus au fost comparate în mod convenabil au introdus un concept ca valoare gradientului. Aceasta se referă la o valoare pe metru de penetrare a burghiului.

Echipele moderne sunt de multe ori se confruntă cu o astfel de problemă, ca variabile confuzie. După cum sa menționat mai sus, măsurătoarea este considerată a fi un intern de 1 g la 1 cm (kg / m) și parametrii în străinătate sunt indicate în livre per galon. Prin urmare, atunci când se calculează rapoartele de produs poate fi foarte confuz.

Activitatea de foraj este un astfel de lucru ca o densitate echivalentă. Se ia în considerare presiunile suplimentare care apar în mod necesar în timpul circulației fluidului de foraj sau în cazul în care există o presiune la gura sondei. Mai precis, aceasta înseamnă că acționează o presiune într-un anumit punct al fluxului și ce relația cu adâncimea.

Astfel, formule specifice pentru calcularea densității noroiului de foraj nu există. Pentru a facilita și de a rezolva această problemă, există instrumente speciale. Dar acest lucru a avut întotdeauna grijă în prealabil în lucrări solide.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum de a fora o gaură cu mâinile lorCum de a fora o gaură cu mâinile lor
Metoda de calcul a uciderii bine folosind o soluție specialăMetoda de calcul a uciderii bine folosind o soluție specială
Caracteristicile de calcul al densității fluidului de forajCaracteristicile de calcul al densității fluidului de foraj
Aparatură rig de casă în apăAparatură rig de casă în apă
Homemade platformă de foraj de mici dimensiuniHomemade platformă de foraj de mici dimensiuni
Foraj de sonde cu propriile lor mâiniForaj de sonde cu propriile lor mâini
Ei bine pe mâiniEi bine pe mâini
Producere de turla de foraj pentru extragerea apei cu propriile sale mâiniProducere de turla de foraj pentru extragerea apei cu propriile sale mâini
Forajul, dale de placareForajul, dale de placare
Amator de casă: nu atât de înfricoșător pe cât pare!Amator de casă: nu atât de înfricoșător pe cât pare!
» » » Proprietățile densității fluidului de foraj

WikiWiex.com
Reparații Construcție Materiale de construcții Instrumente Baie Arbore Casa Uşi Produse din piatra Cămin Canalizare Case Frame Clima în casă Forjare Amenajare a teritoriului Scară Tehnica sanitara Sudare Bine Marchiză Sere Se încălzește în casă Terasă Tuburi Feng Shui Finanțe Electricitate