WikiWiex.com

Baie de incalzire - ferestre, pereți, tavane

După construirea băii este de peste, este important să se gândească prin izolarea sa. După temperatură în ea - o specială, ceea ce înseamnă că pereții ar trebui să fie mai cald si design - Stoycho la climat umed și cald. Pe de altă parte, Baie de izolare eficientă este importantă pentru a se încălzi a fost rapidă, consumul de lemn sau de energie - retenție economică și căldură - lung.

Forme pentru încălzitoare de baie

Tipuri de încălzitoare pentru baie: vata minerală, vată de sticlă, polistiren, poliuretan și alte materiale Penoizol.

Deci, pentru a menține căldura în baie și păstrați-l de la putrezire, este important să aibă grijă de o izolație termică competentă a pereților sale, tavan și podea.

Cum de a alege materialul pentru băile de izolație

izolație Astăzi are loc, în principal, prin utilizarea garnituri izolatoare termic. Acesta este proiectat pentru a proteja împotriva pătrunderii aerului rece, mai ales în camera de baie de aburi. Și pentru că căldura garniturii în contact cu aerul cald de izolare nu, materialele de izolație pot fi utilizate fără a ține cont de temperatura ridicată tradițională a spațiilor.

Încălzirea implică utilizarea ambelor materiale anorganice și materiale organice pe bază de materii prime. materiale anorganice moderne sunt mai durabile și de rezistență la foc, în plus, ele nu putrezesc. materiale anorganice - această vată minerală (covorașe, plăci moi pe foi sintetice și rigide, în principal cu privire la liant bituminos), lână (plăci și preșuri rășină formaldehidă) și produse de perlit speciale (perlitobeton, gipsoperlit și stekloperlit).

Toate materialele organice pentru pereți realizați din lemn deșeuri de baie, trestia și turbă izolatoare. Acest fibrolemnoase, PAL, turbă și placa de stuf, iar tipul de placă și arbolita kostramita.

astăzi populare ca materialele pentru izolarea termică a băii, care sunt realizate pe baza materialelor plastice. Spumează, spume poroase și materiale plastice în formă de fagure. Ei au o densitate în vrac mică, au proprietăți de izolare termică ridicată și, în special rezistent la umiditate.

Astfel, izolația tavanului și pereților de astăzi este cel mai adesea realizat prin utilizarea plăcilor și covorașelor din vată minerală de sticlă și semi-rigide. Dar pentru captuseala interioara a camerei de schimbare mai des în curs sunt și particleboard fibrolemnos, combinate cu polistiren expandat și vată minerală. Dar băieții nu pot termina astfel de plăci - aceste materiale sunt inflamabile.

Prin urmare, alegerea materialului pentru izolarea termică a băii depinde de ceea ce a fost construit zidurile ei și ce fel de spațiu este necesar pentru a izola: camera de aburi, cameră de relaxare sau sala de așteptare.

Baia de plafon și podea

baie plafon izolație Schemă

baie plafon izolație Schemă

O dată fundația pentru baie a fost ridicat, este necesar să se izoleze rogojini minerale top. Pentru a face acest lucru, chiar înainte de a dușumeaua pământul de sub care aveți nevoie pentru a pune în lut sau zgură stratul expandat, ceea ce ar fi o jumătate până la două ori mai mare decât grosimea pereților. Și toate grinzi și grinzi pentru podele trebuie să fie inițial uscat.

În plus față de izolarea termică a pereților, nu mai puțin important, iar izolația tavanului. În mod tradițional acoperiș baie izolate ar trebui să aibă patru straturi: căptușeală, bariera de vapori, de izolare, podea din lemn. Ca urmare, izolația pentru tavan ar trebui sa mai gros decât peretele, iar izolația, este de dorit să se utilizeze un 15-20 cm. Încălzirea băi cu spumă - metoda clasică:

bai ferestre

Izolație de perete din interiorul baie nu este foarte eficient în cazul în care ferestrele - care nu corespund standardelor. La urma urmei, în orice cameră și în baie, chiar mai mult, cea mai mare parte căldura întotdeauna merge exact prin ferestrele. Prin urmare, este important ca conturul ferestrelor nu au avut fisuri. Dacă există, acestea trebuie reparate de către orice material incombustibil.

Pentru băile de cărămidă este mai bine pentru a comanda un ferestre cu geamuri duble speciale, cu geam triplu. De salvare de la excesul de frig și, de asemenea, un aranjament de jos a ferestrei. Dar prezența aerisiri în baie - sigur, nu este necesar să se uite despre asta. Mai multe informații despre ferestrele pentru o baie.

Jurnal băi pereți

Schema de pereți de izolare de aburi

Conducerea pereți de izolare camere de aburi.

busteni de impregnare chimică baie nu este numai ineficient, dar, de asemenea, nedorite - toate elementele nocive din caldura se va evapora rapid. Prin urmare, baie cu pereți jurnal de azi au de multe ori pentru a izola folosind plăci de stuf, care nu ard, sunt ușoare și ieftine. În cazul în care plăcile sunt făcute personal, este important să se lumineze intermitent la fiecare 2 cm, galvanizat sârmă, al cărui diametru - nu mai puțin de 1,6 mm.

Pentru a efectua bai de lemn de izolare, placă stuf stivuite între buștenii piei interioare și exterioare în stratul izolator termic de 15 cm. Pentru placa cu timpul nu au început să putrezească, acestea trebuie să fie pre-impregnate cu soluție 3% de sulfat de fier.

bai pereți FrameSpre deosebire de bai pereti log, este necesară pe cadru pentru a pune o barieră de vapori de material pentru acoperișuri, pergaminată sau folie din material plastic, care este presat plăci speciale de căptușeală la 2,5 cm grosime.

Încălzirea baie cadru de perete

Cadru încălzirea baie de perete.

În acele zone în care nu există nici o temperatură a aerului exterior sub -17 ° C, mai bine izola baia de pereți cadru prin stuf si dale fibrolite, care nu numai că au proprietăți suficient de ridicate de izolare, dar, de asemenea, cel mai accesibil. Pe lângă pereții cadru cu stuf izolatie la 10 cm în proprietățile sale termice este similar cu peretele de jumătate de metru de zidărie solid.

De asemenea, izolația peretelui poate fi realizată folosind soluții umectat var, ciment sau gips, rumeguș, așchii de lemn și așchii de lemn. Rumegușul este amestecat cu gips sau var într-un raport de 10 la 1, și du-te la culcare între acoperirile interioare și exterioare 20 cm într-un strat. Aceste materiale sunt, de asemenea, potrivite pentru izolarea termică a băii plafonului de încadrare.

Pereți baie folosind fibra de sticla

Astăzi există multe opțiuni diferite pentru izolarea termică a băi pereți. Cele mai populare dintre ele - saltele din fibră de sticlă, care sunt ușor de utilizat și de a salva semnificativ timpul de instalare. Întregul secret al ei care acoperă o parte a foliei mat, care reflectă bine căldura în cameră și, în același timp servește ca o barieră de vapori.

fibra de sticla Inutil de izolație folosind este produs în mai multe etape. Deci, setați mai întâi un cadru special, care va fi fixat si fibra de sticla. Cadrul în sine este un bar 50x50 care trebuie să fie bătute în cuie vertical pe peretele interior al băii cu o distanță de 55 cm unul de altul. Aceste lacune se datorează faptului că lățimea unui covor standard de fibre de sticlă - 120 cm, și se taie cel mai convenabil în jumătate, în două 60 cm bandă largă o margine de 50 cm va trebui să sticlă fixate în cadru, fără elemente de fixare suplimentare .. O barieră de vapori pentru a forma un solid, îmbinările dintre izolația și rama este necesară pentru a etanșa o bandă groasă specială.

În acest proces, este important să se asigure că izolația este alipit pereții cu densitate mai mare, și chiar și în colțuri nu a existat nici cea mai mică diferența, și numai după aceea vă puteți umple dusumea pe partea de sus a întregii structuri. Ca rezultat, încălzitorul se presupune a fi o lățime de cel puțin 5 cm, și este mai bine să nu pus într-un singur strat, iar doi - este mai sigur, deoarece izolația.

Primul strat, interior al izolației trebuie să fie liber de folie. Deci, astăzi, mulți recunosc comună greșeală - se acoperă cu folie de izolație pe toate laturile. Ca urmare, izolația nu mai este permeabil la vapori, dar se acumuleaza abur umed și în curând devine umed.

Dar, izolare în toate camerele nu ar trebui să fie atât de amănunțită. Deci, dacă doriți să se încălzească camera de relaxare în baie, este foarte posibil de a gestiona și de hârtie kraft.

pereti din panouri de baie

Izolare de conducere caramida perete

Conducerea izolație de perete de cărămidă.

în pereții casetate de baie realizate pentru învelișul izolant plăci aglomerate groase - plăci aglomerate sau ciment azbest dale. O spălare și abur în interiorul panoului căptușit placi geluite. În vestiar este de asemenea plastic folosit, MDF sau placaj rezistent la apa.

Dacă nici un plan pentru a sprijini o spălare la temperatură ridicată, care izolația termică a pereților sale pot fi folosite foi din fibră de sticlă, îmbinările dintre care sunt umplute cu materiale de etanșare. Sau se toarnă-vă un perete din fibra de sticla ondulat - este, de asemenea, o opțiune bună.

Pentru izolarea de baie în interior pentru a fi eficiente, trebuie să aibă grijă de impermeabilizare și de vapori de perete barieră. Astfel, impermeabilizare plasat sub baia de pereții panoului ornamental exterior și abur - pentru lambriuri din lemn în interior. Ca un încălzitor utilizat în acest caz, orice materiale ușoare: vata minerala, spuma și plăci de stuf. Materialul în sine pentru izolarea termică a proteja împotriva putregaiului foc și rezistă tot mai mari de lapte de var pretratate și bine uscat.

ziduri de cărămidă baie

În cazul în care pereții de cărămidă, izolația din interiorul băii mod necesar. În acest scop, tot spațiul liber din kolodtsevoy zidărie între pereți este umplut cu un amestec de nisip și var-puf, zgură sau argilă expandată în straturi de 40-50 cm. Fiecare strat a fost udat cu o soluție de var. Chiar și mai ușor - pentru a profita de izolație de căldură cu plăci, care este necesară pentru a fixa suportul pe pereții interiori ai băii sau să fixeze pachete speciale de sintetice. Deoarece plăcile sunt tăiate fâșii sunt instalate în împingerii către peretele exterior și un încălzitor la o distanță de aproximativ o jumătate de metru. Astfel, se formează întrefierul dintre dala de izolare și perete, care, teoretic, ar trebui să păstreze baie caldă. Mai multe informații despre băile de cărămidă de izolație.

Alegerea materialelor necesare pentru a produce bai de izolare tavan și zidurile sale, depinde în mod direct de ceea ce mama ei, ea a fost construită în ce zone este și exact ceea ce va fi încălzit cameră. În mod corespunzător efectuate de izolare - este o garanție că căldura din baie vor fi stocate pentru o lungă perioadă de timp, economisind astfel la costul menținerii unei temperaturi constante.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum de a izola camera de aburi în saună?Cum de a izola camera de aburi în saună?
Cum de a păstra cald în baie pentru o lungă perioadă de timp?Cum de a păstra cald în baie pentru o lungă perioadă de timp?
Cum să se încălzească baie afară?Cum să se încălzească baie afară?
Izolarea termică a băii sauna și interiorIzolarea termică a băii sauna și interior
Cum de a izola plafoanele în saună?Cum de a izola plafoanele în saună?
Încălzirea lemnului de baie din interior și exteriorÎncălzirea lemnului de baie din interior și exterior
Izolarea termică a unei cărămizi în interiorul băiIzolarea termică a unei cărămizi în interiorul băi
Izolație de perete din interiorul propriei sale mâini baieIzolație de perete din interiorul propriei sale mâini baie
Cum de a izola acoperișul băiiCum de a izola acoperișul băii
Baie Ca caldă de lemnBaie Ca caldă de lemn
» » » Baie de incalzire - ferestre, pereți, tavane

WikiWiex.com
Reparații Construcție Materiale de construcții Instrumente Baie Arbore Casa Uşi Produse din piatra Cămin Canalizare Case Frame Clima în casă Forjare Amenajare a teritoriului Scară Tehnica sanitara Sudare Bine Marchiză Sere Se încălzește în casă Terasă Tuburi Feng Shui Finanțe Electricitate