WikiWiex.com

Proporții din beton

Cuprins:

Beton este unul din materialele de construcție unice. Acesta este utilizat nu numai în construcția de facilități, variind de la o fundație de încredere și finisare pereți și tavane. Beton poate fi, de asemenea, fabricat dale de pavaj, blaturi pentru bucatarie sau scări acasă balustrii.

Beton pentru fundație

Betonul pentru fundație a adăugat molozului diferitelor fracțiuni de 2 la maximum 35 mm, acest amestec dă puterea necesară.

La tehnologii de dezvoltare moderne de pregătire și tratare a betonului, în funcție de caracteristicile lor operaționale și tehnice, este aproape comparabil cu materiale naturale, cum ar fi marmura sau granit. În ciuda lipsei de aspectul estetic, o caracteristică importantă este cunoscută compoziția și lipsa de radiații de fond, care se gaseste in aproape orice material natural.

Video privind „Consumul de ciment, cum să facă o soluție concretă“

În funcție de aplicație, diferite formulări și proporții ale betonului, precum și metode de utilizare a acestuia. Destul de des în construcția de case particulare se practică de fabricație soluții concrete pe cont propriu.

Pentru produsul de beton a fost durabil și de încredere, trebuie să respecte o serie de aspecte și caracteristici ale preparării soluției de beton de calitatea cerută.

Compoziția și caracteristicile betonului

Schema de amestecare adecvată mortar de beton

Schema de amestecare corespunzătoare mortar de beton.

Related Videos „COMPOZIȚIE ȘI PROCENT DE BETON - zolotyeruki“

Pentru a prepara amestecul de beton optim pentru construcția dumneavoastră trebuie să știe despre compoziția și caracteristicile sale.

De obicei beton constă din mortar de ciment și diverse umpluturi. Ca umpluturi se pot folosi nisip, pietriș, piatră spartă, zgură sau pietriș în diverse combinații. În plus, piața modernă de construcție oferă aditivi speciali - plastifianți, care dau betonului unele proprietăți unice.

O condiție importantă pentru utilizarea betonului gata amestecat - rezistenta la compresiune. În condiții moderne produse din beton de rezistență măsurată în megapascali (MPa), care arată presiunea care poate rezista la o anumită clasă de beton. Clasificarea în funcție de rezistența betonului se împarte în clase. Conform GOST 7473-94 „amestecuri de beton. Condiții tehnice „utilizate în țările CSI, aceasta variază oarecum cu denumirea claselor B7.5-B80. Clasele diferă de tipul de ciment utilizat (M300-M600) și elementele de umplere. Desemnarea de clasă digitală indică presiunea în MPa, este un produs de beton trebuie să reziste în 95% din cazuri.

Cea mai simplă variantă de realizare a amestecului de beton este un amestec de ciment și nisip grosier cu adăugarea cantității de apă necesară. Un astfel de beton este in principal folosit pentru substrat sub fundația unei clădiri. Se prepară o soluție de beton poate fi direct pe fundul șanțului de fundație.

Cantitatea de apă în acest caz, este minimă și practic necesar pentru amestec starea dobândită sol umed. Această combinație nu este potrivit pentru o singură bază a unei clădiri, dar pentru o protecție optimă de tasări a fundației și waterlogging. Pentru un beton mai durabil este adăugată ca moloz umplutură de fracțiuni diferite (de la 2 mm la 35 mm).

Utilitatea umpluturi

Schema de preparare a soluției de beton

Schema de preparare a mortarului de beton.

Video pe „proporții concrete pentru fundație“

Calitatea betonului depinde de componentele sale, a tehnicilor de fabricație și proporțiile de materiale de umplutură. Proporțiile în care sunt selectate în funcție de destinația construcției viitoare. De exemplu, pentru a obține un grad de beton mix M100 nevoie de mult mai puțin ciment decât cu marca M450.

Proporțiile amestecului de beton afecta fezabilitatea aplicării sale pentru fabricarea oricărei structuri. Acest lucru se datorează faptului că cimentul are cea mai mare valoare a tuturor materialelor care constituie amestecul de beton. Pentru că, în cazul în care proiectul nu implică sarcini grele, este inadecvat să se utilizeze un beton note mari, cu un conținut ridicat de ciment. De multe ori, aplicarea concretă a soluției de grad suficient de M100, în care cantitatea minimă de ciment.

Pentru prepararea betonului utilizat în mod normal ciment mărcile de calitate M400 și M500 cu nisip, pietriș și alți aditivi. În plus, la calcularea proporțiilor excipienți necesari pentru a lua în considerare proprietățile necesare ale structurii de beton rezultat, cum ar fi gerul, mobilitatea, rezistența la apă și așa mai departe.

De exemplu, utilizarea de ciment, pietriș (sarcina de bază) și nisip (umplutură opțional) pentru prepararea betonului în timpul turnării fundației casei. Când corect aleasă proporția de elemente posibile care amestecul de ciment-nisip nu este suficientă pentru a umple toate interstițiile dintre dărâmături. După solidificare astfel de fundație va avea o multitudine de goluri interne, care afectează în mod direct reducerea fiabilității și durabilității sale. proporții supraestimare inverse (ciment și nisip mult raporturi mai optime) conduc la rezultate similare.

Video pe tema „Cum sa faci o Proporțiile de beton de beton în găleți Ankhein Kholo India | 01 octombrie 16 - India TV ..“

Proporțiile amestecului de beton

Așa cum am menționat mai devreme, structurile de masă și proporțiile de beton sunt specificate în GOST 7473-94 „amestecuri de beton. Specificații „și SNIP 5.01.23-83“ aplicare caracteristice de ciment pentru a face din beton, prefabricate din beton si monolit, produse și structuri din beton. " Pentru a respecta proporțiile tuturor ingredientelor este luată în considerare densitatea amestecului de beton pentru condițiile concrete de construcție. Pregătirea și turnarea de mortar din beton se realizează numai după raporturile de volum de numărare și greutate ale tuturor componentelor.

Video pe „reteta de beton“

Mai jos este un tabel care este determinată de compoziția și raportul M400 beton.

grad de betonCompoziție în masă, ciment: nisip: concasat, kgCompoziție Volumetric la 10 litri de ciment, nisip: concasat, lCantitatea de beton de ciment 10 l, l
1001: 4,6: 7,041: 6178
1501: 3,5: 5,732: 5064
2001: 2,8: 4,825: 4254
2501: 2.1: 3.919: 3443
3001: 1.9: 3.717: 3241
4001: 1.2: 2.711: 2431
4501: 1.1: 2.510: 2229
Conducerea într-un amestec de beton autobetoniera

Conducerea de preparare a betonului într-un mixer de beton.

Video pe „compoziție de beton 87077335555 podea Almaty în curte, otmoska“

După cum arată tabelul, cea mai comună este raportul dintre proporția de ciment, nisip și pietriș de 1: 3: 6. În plus față de aceste ingrediente, amestecul a fost adăugat 0.5-1 parte apă pentru a produce o soluție de consistența dorită. Cu toate acestea, utilizarea nechibzuită a unor astfel de proporții poate duce la rezultate nesatisfăcătoare, ceea ce va fi greu de corectat.

Cea mai bună opțiune este de a face un simplu calcul de proporții pe documente de reglementare și de a determina cu metoda de măsurare practică a ingredientelor. Parametrii greutate și volum de elemente concrete prezentate în regulamentele nu este întotdeauna posibil să se aplice în viața reală. De exemplu, nisipul utilizat poate avea diferite de umiditate care afectează în mod direct volumul și greutatea acestuia.

Pentru a aduce o valoare reală cu reglementările, pietriș și nisip este cel mai bine să se usuce cât mai mult posibil. Apoi, raportul de ieșire pentru fiecare element de același volum. De exemplu, orice containere convenabile alternativ umplute cu ciment, nisip și pietriș, fără compactare, care arată porțiuni de greutate obținută. În continuare, pe baza datelor primite și a fluxului normativ poate determina proporția fiecărui ingredient în raport vedernom.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Betonul pentru fundație: compoziție, producție, componente, calcululBetonul pentru fundație: compoziție, producție, componente, calculul
Selecția fracțiunilor de piatră spartă pentru producția de betonSelecția fracțiunilor de piatră spartă pentru producția de beton
Proporții pentru amestecarea mortarului de beton în kilograme și gălețiProporții pentru amestecarea mortarului de beton în kilograme și găleți
Turnarea betonuluiTurnarea betonului
Compoziția betonului pentru fundație: face betonCompoziția betonului pentru fundație: face beton
Alegerea betonului în construcția fundațieiAlegerea betonului în construcția fundației
Utilizat în consumul de construcții și materiale pe 1m3 de betonUtilizat în consumul de construcții și materiale pe 1m3 de beton
Pietris din piatra naturalaPietris din piatra naturala
Compoziția betonului pentru fundațieCompoziția betonului pentru fundație
Cum să se pregătească soluția pentru umplerea subsol?Cum să se pregătească soluția pentru umplerea subsol?
» » » Proporții din beton

WikiWiex.com
Reparații Construcție Materiale de construcții Instrumente Baie Arbore Casa Uşi Produse din piatra Cămin Canalizare Case Frame Clima în casă Forjare Amenajare a teritoriului Scară Tehnica sanitara Sudare Bine Marchiză Sere Se încălzește în casă Terasă Tuburi Feng Shui Finanțe Electricitate