WikiWiex.com

Betonul pentru proporția de fundație și compoziția

Cuprins:

Fundația este baza pentru construirea oricărei structuri. Acesta trebuie să fie durabile și de încredere, astfel încât clădirea va dura mai mulți ani, iar acest lucru necesită beton. compoziţie și proporții din beton pentru fundație depinde în mod direct de scopul clădirilor viitoare.

Video pe tema „Proporțiile de beton M300“

Schema de calcul a betonului pentru fundatie

Schema de calcul a betonului pentru fundație.

Video pe „Beton pentru ouat plase“

Compoziția betonului pentru fundație

Amestecul de beton include nisip, pietriș (roca concasată), ciment și apă.

Trebuie să urmați cu atenție proporțiile betonului pentru fundație pentru a continua pentru a evita problemele.

preparare nisip pentru a fi utilizat numai soluție pură, fără adaosuri (nămol și argilă), ar trebui să aibă particule de 1,2 mm la 3,5 mm, dar nu mai puțin. Pentru a verifica dacă nisip adecvat, este necesar să se toarnă într-o sticlă și se adaugă apă, apoi se agită. Dacă este curat, apa va deveni transparent sau ușor opalescentă. Nisip, care conține o mulțime de lut, în noroioasă pata de culoare de apă, și după ce se stabilește pe partea de sus sedimente argilă stabilește. cum ar fi un material de umplutură care nu poate fi utilizat.

proportii de masa de ciment (M400, M500), nisip, pietriș pentru marca necesară beton

proportii de masa de ciment (M400, M500), nisip, pietriș pentru beton marca dorită.

Ingredient următor - este de pietriș, de asemenea, poate fi utilizat în locul moloz. Acesta trebuie să fie pură, sau cel puțin să conțină cantitatea minimă de argilă. Dimensiunea particulei poate varia de la 10 mm la 80 mm. Ciment are diferite mărci, cum ar fi 200, 300, 400, etc. Fiecare marcaj indică o rezistență la întindere în cub de beton, care nervură 200 mm, la compresiune, exprimată în kg / cm2, după coacere, care are loc în termen de 28 de zile.

Marcați să fie o jumătate de până la două ori mai mare decât gradul de beton. De asemenea, este posibil să se aplice greutatea aditivilor care permit reducerea timpului de staționare a antigel aditiv și de rezistență din beton acceleratori.

proporții din beton

Pentru prepararea soluției, este cantitatea necesară de nisip, pietriș (pietriș) și apă măsurată în părți ale cimentului. 10 kg de ciment care se adaugă la 30 kg de nisip și 50 kg de pietriș (piatra), adică ar trebui să aibă un raport de 1: 3: 5. Cantitatea de apă trebuie să fie alese în funcție de tipul de consistență soluții concrete necesare pentru construcția fundației. Ca rezultat al aceeasi marca de ciment pot fi obținute diferite grade de soluție.

proporții de masă din beton pentru fundație

proporții de masă din beton pentru fundație.

M150 beton utilizat pentru construcția fundației pentru o casă de țară mică, un hambar, precum și spațiile pentru păsări de curte și animale. Pentru a face necesară adăugarea de 1 parte ciment 3,5 părți nisip și 5,7 părți de pietriș (pietriș), se transformă raportul 1: 3.5: 5.7. Pentru construcția, de exemplu, o cabana, ar trebui să utilizați beton, care marca si M200 de mai sus. Solutia M200 fundație se prepară într-un raport de 1: 2,5: 4,5, și anume la 1 parte ciment se adaugă 2,5 părți 4,5 părți nisip și pietriș (pietriș).

Când utilizați M300 ciment necesar să se respecte raportul 1: 3,5: 5,6, adică 1 parte necesară pentru a adăuga 3,5 părți 5,6 părți nisip și pietriș (piatra). Raport 1: 2: 6 se referă la un grad de ciment M400. În acest caz, pentru a adăuga 1 parte din 2 părți nisip și pietriș 6 bucăți (piatră spartă). Toate cifrele de mai sus sunt valori medii, dar cu siguranță trebuie să le respecte.Cantitatea de apă, în orice caz, nu trebuie să depășească valoarea de părți 0,65-0,7 de ciment. Apa din soluția trebuie să fie curate, dar în orice caz, nu sărat. Prezența în ea de sare poate duce la coroziunea părților metalice ale structurii de beton.

Video pe „beton Framantati de mână, compoziția, proporțiile, prepararea soluției“

Pregătirea betonului pentru fundație

Ai nevoie de:

Video pe „ce proporție din beton pentru fundație“

  • Nisip și pietriș (rocă concasată);
  • ciment;
  • containere pentru amestecarea betonului.
Tabelul claselor de beton și mărcile lor utilizate pentru fundație benzi

clase de masa de beton și mărcile lor utilizate pentru fundație benzi.

Ciment pot fi stocate pentru o lungă perioadă de timp și are capacitatea de a reacționa cu umezeala conținută în aer. O lună mai târziu, el poate pierde puterea inițială de până la 10%, un bloc, adică, trei luni - până la 20%, iar după șase luni - până la 30%. Prin urmare, în timp, marca sa este redusă, de exemplu, M200 la M180, ceea ce înseamnă că utilizarea acestui ingredient este cel mai bine imediat.

Atunci când amestecarea soluției în mixer, o baie de fier sau o cutie de lemn, de îngrijire trebuie să fie luate pentru a nu pune nici un impurități în ea. În primul rând, într-un recipient curat pentru a umple pentru a fi nisip, pietriș (pietriș) și ciment. Apoi, se amestecă bine-le pentru a obține o masă omogenă. După aceea, în timp ce agitarea amestecului de beton, este necesar să se adauge apă, astfel încât să-l hidrata complet și uniform. Când se folosește un mixer de ciment, la început este necesar să se adauge apă, și numai apoi materiale în vrac. Betonul trebuie să obțină o compoziție omogenă. Soluția rezultată trebuie utilizată în decurs de două ore.

Video pe „Umplerea fundației în țară“

Turnării fundației

Ai nevoie de:

Video pe tema „Cum să pregătească un amestec de beton pentru a umple posturile?“

  • vibrator;
  • armături metalice;
  • lopata.
Conducerea pregătirea betonului

Conducerea prepararea betonului.

Este necesar ca toate acestea să se pregătească înainte de a începe turnarea fundației. În primul rând, trebuie să sape un șanț perimetrul dorit. Apoi dota „perna“ de nisip și tasează-l. După aceasta, ține de armare, care leagă toate accesoriile. La sfârșitul cofrajului pentru fundație pentru a dota și de a aranja de impermeabilizare. Apoi, trebuie să treci pentru a umple.

Pentru a evita golurile microscopice în fundație prin turnare, este necesar din timp în timp pentru a compacta amestecul de beton cu un vibrator sau prin orice mijloace disponibile. Apoi, trebuie să străpungă că a ieșit în exces de aer, de exemplu, bara de armare.

Procesul de turnare trebuie să fie stratificat, adică un timp necesar pentru a umple un singur strat a cărui grosime este de 15-20 cm, iar apoi următoarea, etc. Pentru o mai bună strat anterior ligament, este necesar să se spele cu apă. Fundamentul trebuie turnat în sezonul cald. Dacă acest lucru nu este posibil, apa și amestecul de beton trebuie să fie încălzit, astfel încât apa nu îngheață înainte de ciment apuca. La momentul de maturare a betonului, va trebui, de asemenea, să fie încălzită tot timpul.

În cele din urmă, după o fundație complet chituire trebuie acoperite cu o folie sau un material pentru acoperișuri pentru al proteja de soare și de ploaie. In primele trei zile ale suprafeței este necesară pentru a hidrata la fiecare patru ore, și apoi la fiecare opt ore. Fundația este gata într-o lună după ce umple.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Prepararea betonului: proporția și calculePrepararea betonului: proporția și calcule
Compoziția și metodele de preparare a mortaruluiCompoziția și metodele de preparare a mortarului
Proporții pentru amestecarea mortarului de beton în kilograme și gălețiProporții pentru amestecarea mortarului de beton în kilograme și găleți
Turnarea betonuluiTurnarea betonului
Compoziția betonului pentru fundație: face betonCompoziția betonului pentru fundație: face beton
Compoziția betonului pentru fundațieCompoziția betonului pentru fundație
Proporțiile componentelor pentru amestecarea betonuluiProporțiile componentelor pentru amestecarea betonului
Care ar trebui să fie temelia unei case?Care ar trebui să fie temelia unei case?
Fundație adecvată - un garaj de încredereFundație adecvată - un garaj de încredere
Compoziția betonului M200: cât de mult și ceea ce aveți nevoieCompoziția betonului M200: cât de mult și ceea ce aveți nevoie
» » » Betonul pentru proporția de fundație și compoziția

WikiWiex.com
Reparații Construcție Materiale de construcții Instrumente Baie Arbore Casa Uşi Produse din piatra Cămin Canalizare Case Frame Clima în casă Forjare Amenajare a teritoriului Scară Tehnica sanitara Sudare Bine Marchiză Sere Se încălzește în casă Terasă Tuburi Feng Shui Finanțe Electricitate